Fotografije koje bole: Kolege Dade Vujasinović bacile bele ruže sa Brankovog mosta u reku

Prema nalazima Forenzičkog instituta u Hagu, smrt novinarke mogla je da nastupi kao posledica ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja

  • 4
Dada Vujasinović Foto: ATA Images

Danas se navršava 28 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović. Na poziv Nezavisnog udruženja novinara Srbije na Brankovom mostu okupljene kolege u reku su bacile ⁦bele ruže u znak sećanja na preminulu novinarku, čija smrt do danas nije rasvetljena.

Podsetimo, prošlo je 28 godina od smrti novinarke "Duge" Radislave Dade Vujasinović, ali okolnosti te tragedije ni do danas nisu razjašnjene. Prvobitna zvanična verzija događaja bila je da je novinarka izvršila samoubistvo, ali je kasnije ta verzija dovedena u pitanje.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu u Trećem bulevaru broj 118 u Novom Beogradu, a u zapisniku koji je sačinjen posle obdukcije navedeno je da je umrla dan ranije, u 1.30.

Prema nalazima Forenzičkog instituta u Hagu, smrt novinarke mogla je da nastupi kao posledica ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    8. april 2022 | 19:44

    Ubijena jer je govorila istinu.

  • Lule

    8. april 2022 | 17:11

    Sta boli?

  • bole

    18. april 2024 | 15:01

    zanimljivo koliko novinari misle da su vazan deo drustva. ionako imate 2 price . Pricu drzave i pricu onih koji zele drzavnu vlast da skinu. Potpuno besmislena borba za prevlast. A zapravo najvece vesti su desingerica sio nekog patikom na nastupu i neka tamo krampaca se skinula gola , ili dete ubili pa sakrili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA