Da li je ovo najsablasnija stanica BG voza? Pisak lokomotive odjekuje padinama Kijeva, na peronu nema nikoga

Stanica je potpuno zapuštena. Razbijeno staklo na stanici, neispražnjena kanta za smeće. Tabla "Stajalište Kijevo" išarana je grafitima, a putnika nema

  • 3
Železnička stanica Kijevo, Bg voz Foto: Telegraf.rs

Jedna železnička stanica BG voza gotovo da nikada nema putnika. Malo ko je i čuo uopšte za nju - iznad sablasno praznih perona piše "Kijevo", ali zato pisak lokomotiva, tj. elektromotornih garnitura ne izostaje, tu se nalazi i jedan pružni prelaz.

Smeštena između kontejnerskog naselja i stovarišta, odmah nadomak mostića, "Kijevo" podseća na neku tranzitnu stanicu u kakvoj nedođiji.

Stanica je potpuno zapuštena. Razbijeno staklo na stanici, neispražnjena kanta za smeće. Tabla "Stajalište Kijevo" išarana je grafitima, a putnika nema.

Odmah pored železničke stanice nalazi se kuća, a u dvorištu mladić koji nam priča da je nekada ova stanica bila prepuna vozova i lokomotiva.

- Ovde je nekada išao voz za Pančevo. Sećam se kao klinac kada sam često putovao. Nekada su tu stajali svi vozovi. međutim, sada ovde prolazi BG voz - priča Nemanja F. i dodaje:

- Kada sam bio mali sa roditeljima sam odavde putovao za Crnu Goru. Sada ovom železničkom stanicom možete jedino da idete za Ovču i za Lazarevac.

Rampa se spušta, a zvuk signalizira. Ubrzo iz daljine tutnji voz. Voz velikom brzinom prolazi i ne staje. Ubrzo ne staje u daljini.

Rampa se podiže. Tišina i muk. Niko nije pristao na peron. Pitamo se kada će naići sledeći.

Odmah kod rampe, iznad na banderi postavljeno je nekoliko video kamera. Razlog ne samo bezbednost saobraćaja već i ta što nesavesni vozači kamiona i drugi teretnih vozila znaju da zaobilaze rampu, čak i kada je ona spuštena. Drugi, građani pak katkad skidaju rampe i lome ih, priča na sagovornik u ovom naselju.

Rampa se ponovo spušta. Voz ubrzo stiže. Pišti i ukrcava se u stanicu. Tek nekoliko putnika izlazi napolje sa putnim torbama i završava svoje putovanje.

Voz ponovo kreće i odlazi u daljinu. Putnici su se razišli. Ponovo nema nikoga. Kao da nikoga tu nije ni bilo. Čuju se samo mašine u obližnjem stovarištu i poneki glas iz kontejnerskog naselja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. maj 2022 | 10:37

    Kijevo je uprooastila opstina rakovica nebrigom za svoje gradjane, u kijevu je bila kaldrma, kafane cal je I Dragan dzajic dolazio u te kafane I mnoge poznate licnosti , Ali nekom je to smetalo, Malo dalje od tog stajalista stoji zgrada ispod zeleznickog mosta,ljudima obecali stanove I dan danas du tu .jedna lepa prica o korupciji is tog vremena , za novinare istrazivace .

  • Bojan

    19. maj 2022 | 07:44

    Zasto lupate gluposti ja svaku dan idem iz tog kijeva i vracam se sa istim tim vozom,sta treba da ugase stanicu? Sto ne pricate koliko je sve poskupelo koliko nam je sve gore i gore

  • MILA

    30. maj 2022 | 00:50

    Stanica je prazna možda vikendom, međutim radnim danima to nije slučaj. Mnogo dece ide u školu vozom kao i mnogi zaposleni. Ovde se često može videti puno parkiranih automobila, tako da je stanica sve samo ne pusta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA