≫ 

Direktorka škole za Telegraf.rs uživo pročitala mejl dojave o bombi: Žacnuo me iz sna, stigao u 5.15 minuta

U 97 škola stigla je dojava o podnetnutom eksplozivu

  • 7

U čak 97 osnovnih i beogradskih škola stigle su dojave o bombama. Direktorka Osnovne škole "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu, Olja Ćorović, izjavila je za Telegraf.rs da je mejl sa dojavom stigao jutros u 5.15 minuta.

- Na školski mejl je u 5.15 stigla dojava i ja sam, pošto imam zvučni signal pročitala mejl. Bio je vrlo neobičan i ništa u tekstu ne ukazuje na dojavu samo je u naslovu mejla pomenuto da je velika količina eksploziva postavljena u prostorije škole - kaže direktorka Ćorović.

Ona nam je od reči do reči pročitala mejl koji je naslovljen sa "Na teritoriji škole postavljena ogromna količina eksploziva".

- Čudan osećaj smirenosti, kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo sam ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih -  rekla je ona a zatim dodala:

- Dakle, vrlo neobičan a onda sam obratila pažnju na naslov. 

Direktorka je tada pozvala MUP.

- Obavestila sam ih o svemu. Rečeno mi je da čekamo da dođu njihove ekipe, da ne ulazimo u školu. Onda sam pozvala načelnika školske uprave i pomoćnika ministra za osnovno obrazovanje. Dobili smo instrukciju da dok ekipe ne prođu i ne vide da je bezbedno da čekamo u dvorištu - objašnjava Olja Ćoović za Telegraf.rs.

U trenuku kada je ekipa Telegrafa.rs jutros bila u ovoj školi, kontradiverzione ekipe još nisu bile stigle, a deca su bila u dvorištu škole.

- Deca su u dvorštu dok ekipa ne dođe do nas. Bili su u školi na Ledinama, sve je  redu i deca su se vratila. Samo na Novom Beogradu imamo 12 škola kojima je, takođe, stigla dojava, tako da mi čekamo red - kaže naša sagovornica.

Video: Lažne dojave o bombama u beogradskim školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    16. maj 2022 | 11:20

    I Beogradjanka i Zoo vrt i niski aerodrom.Sta ce deca u dvoristu ako su dobili dojavu o bombi?Lazne su dojave ali je dovoljno na jedno prijavljeno mesto da postavi da jedna prijava nije lazna

  • Ona

    16. maj 2022 | 11:32

    Kao i u avionima lažne dojave. To je sve pritisak sa Zapada ne bi li postali njihovi podanici. Plate nekome odavde da pošalje lažnu dojavu čisto da bi se pravio haos u zemlji. Ja bar tako shvatam. Možda i grešim.

  • Gost747

    16. maj 2022 | 09:56

    Danas trebao da bude test iz matematike, pa se deca malo nasalila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA