≫ 

Vesić: Dojave o bombama i u Beogradskom vodovodu. Pokušavaju Srbiju da uvuku u rat koji nije njen

MUP je odmah izašao na teren i utvrdio da su dojave bile lažne

  • 0
Beograd Dan pobede nad fasizmom, dan sećanja Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, govorio je za Beogradsku Hroniku o dojavama bombi koje su se dešavale danas u Beogradu.

Vesić je rekao da je danas bilo više dojava bombi na teritoriji grada Beograda, pored škola meta su bili mostovi i u kasnim popodnevnim satima javljeno je da je postavljena bomba i u svim proizvodnim pogonima Beogradskog vodovoda.

- Imamo klasičnu proceduru postupanja u ovakvim slučajevima, Vodovod je od vitalnog značaja i posebne mere zaštite se sprovode kada je vodovod u pitanju. Ni jednog časa nije bio ugrožen sistem u snabdevanju i proizvodnji vode. MUP je odmah izašao na teren i utvrdio da su dojave bile lažne, kao što je bio slučaj i u školama i na mostovima - istakao je Vesić.

Naglasio je da ovo rade organizovene grupe iz inostranstva, čija je misija da poremete normalan život gradjanima i gradjankama Srbije.

I da na taj način pokušavaju da Srbiju uvuku u situaciju koja se dešava u Evropi a koja nema veze sa našom državom.

I dodao da je predsednik Vučić više puta govorio o tome.

- Na nama je da sprovodimo sve procedure i nama je bezbednost ljudi najvažnija. Građani treba da znaju da ćemo uvek sprovoditi mere koje su po zakonu, kako u Vodovodu tako i u drugim komunalnim preduzećima - rekao je Vesić

Na pitanje, šta bi se desilo da je zaista došlo do nekog ozbiljnijeg problema kada je u pitanju bezbednost vodovoda, Vesić je rekao da je takva vrsta napada skoro pa nemoguća, jer je vodovod preduzeće od strateškog značaja koje se posebno čuva i vrlo su stroge kontrole ulaska kada je vodovod u pitanju.

- Mostovi nisu bili zatvarani jer se sporvodi preventivna kontrola istih , preventivno su pojačane kontrole i javnih preduzeća, kako bi na vreme mogli da reagujemo u ovakvim situacijama - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA