≫ 

Potvrđeno: Telo Mateja Periša nađeno u Dunavu

Telo mladića pronađeno je u sredu ujutro u 9:10 u Dunavu kod Ade Huje

  • 18
Matej Periš Ada telo 3 Foto: MUP RH, Printskrin: Google Maps

Prema prvim nezvaničnim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Mateja PerišaDNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako saznajemo, prema prvim rezultatima istrage mladić Matej Periš se utopio i na njegovom telu nema vidljivih povreda koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

Ipak, skroz tačne podatke daće toksikološka analiza, koja se očekuje u narednih nekoliko nedelja.

Kao što je Telegraf prvi objavio, u toku je obdukcija.

Video: Snimak mesta na kome je iz Dunava izvučeno telo: Policija proverava da li se radi o Mateju Perišu

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

Video: Telo je na sebi imalo plave farmerke i jednu patiku: Izjava brodara koji je našao leš u Dunavu

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo... Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti... Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra.

Video: Periš: Na žalost Mateja je na ovoj zemlji svoju priču završi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA