≫ 

Pregledane sve osnovne škole koje su dobile dojavu o bombi: U kontaktu smo sa policijom i Vojskom Srbije

U prvom naletu dojava o bombama 224 škole prijavile da su dobile imejl koji ukazuje na postavljene eksplozivne naprave

  • 0
Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Sve osnovne škole u Beogradu koje su dobile dojavu o podmetnutoj bombi su pregledane i danas rade normalno, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. On je za Jutarnji dnevnik Radio-televizije Srbije rekao da se svaka prijava mora ozbiljno shvatiti jer je bezbednost dece na prvom mestu.

- U stalnom smo kontaktu sa MUP-om i beogradskom Policijom, a uključila se i Vojska Srbije kako bi se sistem što pre vratio u normalu. Bezbednost đaka nije ugrožena, ali se vodi visoko nemoralan rat sa Srbijom u kome se deci ugrožava pravo na obrazovanje - istakao je Gak.

On je dodao da su, prema podacima Policijske uprave za grad Beograd, u prvom naletu dojava o bombama 224 škole prijavile da su dobile imejl koji ukazuje na postavljene eksplozivne naprave. Juče se to nastavilo u znatno manjem broju škola.

- Dok se ne potvrdi da su dojave lažne, svakoj prijavi pristupamo krajnje ozbiljno, a škole u skladu sa tim organizuju nastavu dok se provera ne završi - precizirao je Gak.

Video: U 97 beogradskih škola od jutros dojave o bombama: Naređena evakuacija dece sve zbog čudnog mejla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA