≫ 

"Naš Matej je trebao otići da bi nas sabrao" Dirljive reči nadbiskupa Hočevara na ispraćaju stradalog Periša

Beograđanima izražavam zahvalnost za zanimanje za ovaj događaj

  • 2

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar stigao je u Crkvu svetog Ante u Bregalničkoj ulici nešto posle 16 sati, kako bi u Split ispratio pokojnog Mateja Periša, hrvatskog državljanina koji se utopio u Beogradu uoči Nove godine.

On se dirljivim rečima obratio prisutnima.

- Nestaju Nam mladi, a kada nestaju mladi, onda ništa nije tako kao što je stvorio Bog. Moramo priznati da čitava Evropa pati od nestanka mladih. Split, Beograd, Beograd i Split, zar to nije čudesno istorijsko, duhovno i geografsko jedinstvo. Naš Matej je trebao otići da bi nas sabrao. Morao je otići da bismo mi u sebi probudili čežnju da budemo jedno. Matej hvala ti za tu veliku žrtvu. Zato je ovaj dan veliki za Mateja, za naše ozdravljenju, zahvaljujujem ocu Nenadu jer nam je molitvom pomogao ne samo da pronađem Mateja, več i da pronađem ljubav Prema mladima. Matej Nas upozorava da moramo naći duhovno zajedništvo. Beograđanima izražavam zahvalnost za zanimanje za ovaj događaj - kazao je Hočevar.

Telo je stiglo oko 14.15 sati, a dočekao ga je otac Nenad, koji je prethodno došao pred crkvu. Ljudi ocu izjavljuju saučešće, pale sveće i mole se za dušu Mateja.

Tokom potrage za mladićem više puta su predstavnici Katoličke crkve i predstavnici Srpske pravoslavne crkve zajedno molili za njegov pronalazak, navela je Beogradska nadbiskupija.

Video: Periš: Danas odlazim sa svojim sinom kući, biću bolji čovek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    20. maj 2022 | 16:58

    Nema veceg bola od gubitka svoga deteta, zelim vam da budete jaki, da vam bol pretvori u nesto bolje, da vam sin ostane u dusi u sto lepsem svetlu, kao i mnogima od nas Iskreno saucesce vama i vasoj porodici.

  • Sara

    20. maj 2022 | 17:13

    PAPA NEĆE U BEOGRAD!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA