≫ 

Beograd se oprostio od Mateja: Nenad krenuo u Split da sahrani sina

U Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a sahrana će biti organizovana u krugu porodice i prijatelja, rekao je ranije Matejev otac, Nenad Periš

  • 20
Nenad Periš na opelu Matej Periš Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Sanduk sa telom Mateja Periša iznet je iz Crkve svetog Ante u Beogradu. U Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a sahrana će biti organizovana u krugu porodice i prijatelja, rekao je ranije Matejev otac, Nenad Periš.

Okupljenima se obratio i patrijarh srpski Porfirije:

- Hrist gospod da oprosti svakom pokojnom, u ovom slučaju Mateju. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva istinu da život svakog od nas ima smisla ako je večan. Tek kada nam neko blizak ode mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života.

- Sve u našem životu je moglo da se desi, ali i nije moral, mogli smo da se vidimo sa našim prijateljem danas, ono što ne možemo da planiramo, to je da ćemo otići sa ovog sveta, Matej po logici sestre, majke, porodice trebalo je da bude danas sa nama.

Telo Mateja Periša dopremljeno je oko 14 sati u portu crkve Svetog Ante u Beogradu gde se za pokoj njegove duše održala misa, a potom i ispraćaj za Split gde će biti sahranjen. Ispred crkve je bio okupljen veći broj Beograđana koji su došli da odaju počast mladom Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, Periš se kobne noći utopio u ledenoj Savi, a njegovo telo pronađeno je tek prekjuče, gotovo pet meseci kasnije, u Dunavu, kod Ade Huje.

Matejevo telo bilo je izloženo u crkvi do 17 sati, a njegov ispraćaj je predvodio Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup.

Sa cvećem u rukama Beograđani su čekali red da uđu u crkvu i odaju počast preminulom Splićaninu.

Video: Patrijar Porfirije na opelu Mateju Perišu: Beograd se oprašta od tragično stradalog mladića

Nenad Periš zahvalio se ranije gradu Beogradu, kako je rekao, na velikom srcu koje mu je dao.

- Bez obzira na to što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je Beograd dao i građani Beograda i cele Srbije mi je jako pomoglo da, kroz ovih 139 dana, osetim ljudsku ljubav, ljudsku brigu, saosećanje i sve ono što čoveku u takvim trenucima treba - rekao je Nenad Periš, otac nastradalog Splićanina Mateja Periša, čije je telo, nakon skoro pet meseci potrage, prekjuče pronađeno kod Ade Huje.

Video: Periš: Danas odlazim sa svojim sinom kući, biću bolji čovek

Periš se zahvalio i MUP-u Srbije na "neverovatnom poslu". Rekao je da je sa policajcima imao i "ljudski i profesionalan kontakt".

Video: Nenad Periš se zahvali svima: Matej i ja idemo u naš Split ali ovde ostaju naša srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mp

    20. maj 2022 | 18:11

    Najiskrenije saucesce divnom coveku i ocu tragicno nastradalog Mateje.

  • Vesna Kraljevo

    20. maj 2022 | 18:10

    Zbog Matej 😭😭😭. Odlazis sa tvog zadnjeg prokletog putovanja u tvoj rodni Split pored tvojih najdrazih. Neka te andjeli cuvaju, pronadji svoj mir dete moje drago! Roditeljima , sestrama duboko saucesce i puno snage da sve ovo izdrze! 😓😓😓🙏🙏🙏💔

  • Madam

    20. maj 2022 | 17:33

    Mnogo,mnogo mi je žao što se ovako završilo. Velika tuga za roditelje. Neka mu je laka zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA