≫ 

Veliki broj izostanaka polazaka u predgrađu, Vesić kaže da "Lasti" preti raskid ugovora

Samo u toku jednog dana neostvareno 134 polaska

  • 4
Autobus Lasta Foto: Mateja Beljan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da "Lasti" preti raskid ugovora zbog brojnih izostanaka autobusa.

Vesić je rekao da je utvrđeno da Lasta na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila bez obrazloženja 129 polazaka a 17. maja još 134 polazaka autobusa.

- To se posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve. Takvo "Lastino" ponašanje je nedopustivo. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni da poštuju svoje obaveze. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora - rekao je Vesić.

Kako je rekao, grad Beograd će sigurno raskinuti ugovor sa "Lastom" bude li se ovakvo ponašanje ponovilo.

Oglasila se "Lasta"

SP Lasta a.d. Beograd u svom saopštenju tvrdi da sve svoje obaveze iz Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Grada Beograda.

- Dana 16. i 17.05.2022. godine SP Lasta a.d. Beograd nije održala ukupno 32 prigradska i lokalna polaska koji se odnose na prevoz putnika na teritoriji Grada Beograda - saopštava ovo preduzeće.

- Počev od 1. 1. 2022. godine SP Lasta a.d. Beograd je održala 99,5 % prigradskih i lokalnih polazaka koji se odnose na prevoz putnika na teritoriji Grada Beograda. Ugovorom je predviđen prag od potrebnih i minimalnih 97 % održanih polazaka - navode u "Lasti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    24. maj 2022 | 10:20

    Znaci, ulece Nis ekspres.

  • Jaca

    24. maj 2022 | 11:29

    Nis ekspres ili neki njihov privatnik,ovaj iz Laste vise ne daje

  • Novi Banovci

    24. maj 2022 | 18:51

    Dodjite u Nove i Stare Banovce pa se uverite kako Lasta vozi. Belegis Surduk polazaka odlozenih minimum 10 na dan. To traje vec preko 10 godina a autobusi koji dodju stari 20 godina u raspadnutom stanju.. Slicno je i sa St Pazovom i Novom Pazovom. Sami dodjite pa se uverite kako Lasta vozi za Banovce a samo smo 20km od Beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA