Apel za Beograđane zbog nevremena: "Zatvorite prozore da ne bi došlo do lomljenja stakla"

Na teritoriji Beograda, zbog kvara na trafo stanici 35/10 kV Borča, bez struje je deo korisnika na području Krnjače i Borče

  • 2
Prozor, kiša, oluja

Foto: Shutterstock

Nekoliko tramvajskih linija koje su zbog nevremena u Beogradu jutros bile u prekidu, ponovo saobraćaju redovnom trasom, rekao je gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Beograd je jutros zahvatilo nevreme sa kišom, grmljavinom i jakim severozapadnim vetrom koje je stiglo iz pravca Zemuna, a Glavaš je za Tanjug naveo da je nekoliko grana palo, ali da niko nije povređen.

- Nekoliko tramvajskih linija bilo je u prekidu, samo dok se ne ocede skretnice, reagovalo se preko Operativnog centra i nije se desilo ništa što bi značajno uticalo na život građana- poručio je Glavaš.

On je naveo da se građani, ukoliko primete neki problem, uvek mogu obratiti Beokom servisu i apelovao da se zatvaraju prozori kako potencijalno ne bi došlo do lomljenja stakla.

Zbog kvara na kontaktnoj mreži u Ulici cara Nikolaja i Bulevaru kralja Aleksandra, jutros je došlo do izmena tramvajskih linija.

Takođe, u jutarnjim časovima grom je udario u kuću u Zelengorskoj ulici u Zemunu, a, kako je rečeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, jedna osoba se nagutala dima.

Povećan broj kvarova, bez struje deo Krnjače i Borče

Zbog velikog nevremena u našoj zemlji, praćenog jakom kišom i grmljavinom, zabeležen je povećan broj kvarova na distributivnoj mreži, rečeno je danas Tanjugu u Elektrodistribuciji Srbije.

Nešto veći broj kvarova, izazvanih nevremenom, zabeležen je na teritoriji Rasinskog i Zaječarskog upravnog okruga.

Na teritoriji Beograda, zbog kvara na trafo stanici 35/10 kV Borča, bez struje je deo korisnika na području Krnjače i Borče.

Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na saniranju kvarova, dodaju iz Elektrodistribucije Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iki

    28. maj 2022 | 13:51

    Sporo nesto oni to rade!

  • Momčilo

    28. maj 2022 | 16:21

    Vi ne znate koja je procedura kad jedan trafo ispadima iz mreže.To može trajati sat ili dva dok se sistem uravnoteži.Rsdnik Minel-transformatora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA