≫ 

Počinju paklene vrućine, ovog vikenda kupanjac samo na nekim bazenima, sva kupališta spremna tek u julu

Voda na bazenima se kontroliše jednom nedeljno, a na Savskom jezeru voda se uzorkuje dva puta nedeljno

  • 2
Mapa Beograda kupališta jezera Foto: Pixabay/Telegraf

Ovog vikenda počinje pravi pakao, ulazimo u period tropskih vrućina, ali budite oprezni pri izboru mesta za rashlađivanje - nisu sva kupališta još spremna, a bezbedno brčkanje u Savskom jezeru biće moguće tek 27. juna.

Kupališna sezona na Adi Ciganliji, što podrazumeva i rad spasilačke službe, počinje tek narednog ponedeljka, 27. 6. 2022. godine, kazali su nam u ovom preduzeću.

Pet dana kasnije, u subotu 2. jula biće moguće kupanje i u Dunavu.

- Postavljanje pontonskog mosta u saradnji sa Vojskom Srbije očekuje se u periodu od 27. do 29. juna, dok će sezona na plaži Lido početi prve subote meseca jula, tačnije 2. jula. Posetioce kao i svake godine očekuju sportsko-rekrativni sadržaji - kazali su nam u GO Zemun.

Većina beogradskih otvorenih bazena spremna je za letnju sezonu.

Olimp na Zvezdari juče je otvorio kapije za plivače, a bazen ima sledeću satnicu rada: jutarnje kupanje od 6.00 do 9.30, dnevno kupanje od 10 do 19 sati i noćno, koje se organizuje u skladu sa vremenskim uslovima u periodu od 21.00 sat do ponoći.

"Tašmajdan" je otvorio sezonu na letnjim bazenima 15. juna. Radno vreme bazena biće od 10 do 19 časova svakog dana, a od sredine jula, kada budu povoljni vremenski uslovi, biće organizovano i noćno kupanje.

Letnja sezona 2022. na otvorenim bazenima SC "11 april" počela je još u ponedeljak, 13. juna. Bazeni rade od 7.00 do 19.00 časova, odnosno u povoljnim vremenskim uslovima.

Juče je otvorena i sezona na bazenu 25. maj. Radno vreme otvorenih bazena je od 10 do 19 časova radnim danima i od 9 do 19 časova vikendom.

Otvaranje sezone na bazenima u Košutnjaku biće narednog vikenda, tačnije 25. 6. 2022, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

Otvoreni bazen na Banjici (SC Voždovac) biće na raspolaganju kupačima od 24. juna.

Kontrolu kvaliteta vode na većini beogradskih bazena, ali i na Adi Ciganliji i Lidu vrši Gradski zavod za javno zdravlje.

Voda na bazenima se kontroliše jednom nedeljno, a na Savskom jezeru voda se uzorkuje dva puta nedeljno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XNXX

    19. jun 2022 | 11:22

    Najlepse mesto je Bela stena!!!

  • Doki

    19. jun 2022 | 10:17

    Paklene vrucine su vec vise od mesec dana! Nemojte ni da otvarate bazene, sta ce vam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA