≫ 

Prošle su nedelje, sad će i godina, bol nikada: Godišnjica stradanja tinejdžera na bazenu na Košutnjaku

Kobnog dana dečak je bio sa društvom na bazenu i tada su postojale dve verzije tragedije

  • 0
Bazen Košutnjak, muškarac se udavio, hronika

Foto: Telegraf

Pre godinu dana tragično je nastradao tinejdžer N. S. (15) koji je zadobio teške povrede glave na bazenu u Sportskom centru "Košutnjak" u Beogradu.

Kobnog dana, podsetimo, dečak je bio sa društvom na bazenu i tada su postojale dve verzije tragedije. Prema jednoj verziji, on je stao na ivicu bazena u čučeći položaj i pokušao da skoči u vodu. Međutim, upao je u bazen, udario potiljkom o ivicu i ostao paralisan. Dok je prema drugoj verziji, dečak bio pored ivice bazena, kada mu je jedan kupač pao na glavu nakon što je skočio sa skakaonice. Lekari Hitne pomoći reanimirali su tinejdžera čak sat vremena, ali nažalost bezuspešno.

U dnevnim novinama osvanule brojne čitulje za Nemanju, a njegovi otac, majka i brat napisali su potresnu poruku, piše Kurir. 

- Prošle su nedelje, meseci, a sad će i godina. Tuga koju si ostavio ne meri se ni vremeno, ni rečima, već večnom prazninom koja je ostala posle tebe, anđele naš.

Jednu od čitulja potpisali su Veka i Mič u koji su naveli: "Neco, tužna i bolna godina je za nama. Anđele naš, puno te volimo".

- Anđele, nedostaješ... Navrši se tužna godina bez tebe, ljubavi naša... - a čitulja su potpisali deda i baba.

- Nevidljivi moj Neco, prošla je cela godina, ali bol nikada... Nedostaješ mi puno i znaj da te voli tvoj ujak.

Čuvaj mi se i čuvaj me. Kraj ne postoji - piše u jednoj od čitulja.

Igor Subotić, Nemanjin otac, za Kurir je nakon godinu dana bola rekao da nema reči kojima bi opisao tugu koju porodica i on osećaju nakon tragedije koja ih je zadesila. Kako je dodao, porodica svakodnevno obilazi dečkov grob, a njegova večna kuća prepuna je cveća, njegovih fotografija i sveća.

Podsetimo, Nemanjin otac je prošle godine, neposredno nakon tragedije, u potresnoj ispovesti rekao da je "zatekao mrtvo dete, koje je otišlo s društvom da se rashladi".

- Meni nema života bez njega. Otišao je da se s drugarima rashladi na bazenu - rekao je tada tužnim glasom otac.

Goran Bojović, direktor Zavoda za medicinu sporta, nakon tragedije je ispričao za medije da su se svi s bazena molili da on preživi, kao da im je član porodice.

- Nije istina da ga je neko gurnuo, došao je s drugarima na bazen i deca su se igrala. U jednom trenutku je hteo da napravi akrobaciju, bio je sam i nije uspeo da odradi to, na veliku žalost svih nas, i desio se taj nemili događaj, gde su spasioci i medicinsko osoblje Zavoda odmah odreagovali. Čak smo ga i vratili u život u jednom momentu, disao je s pulsom i takvog smo ga prebacili u Urgentni centar. Međutim, ta količina krvi koja se izlila u pluća bila je jača od mladog organizma - objasnio je tada Bojović.

Video: Dvojica mladića izbodena na bazenu u Košutnjaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA