Krevet nasred trotoara na Voždovcu: Nameštaj već 2 dana stoji pored kontejnera, neko ga je još i prepolovio

Danas se on nalazi u dva dela i raspada se

  • 1
Bačen nameštaj smeće Voždovac Foto: Telegraf/M.Đ.

U ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu neko je pokraj kontejnera ostavio pozamašne komade nameštaja.

Na slikama koje smo snimili, vidi se krevet koji se već dva dana nalazi pored tri kontejnera.

Međutim, danas se on nalazi u dva dela i raspada se.

Kabasto smeće ostavlja se pored kontejnera prve subote u mesecu, a to je sutra.

Nekome se žurilo, pa je svoje smeće izručio usred radne nedelje...

JKP „Gradska čistoća“ pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, od prošlog meseca je uvela i uslugu odnošenja elektronskog otpada. To znači da uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani sada svakog prvog vikenda u mesecu imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Sugrađani nepotrebni kabasti i elektronski otpad mogu da ostave tokom dana vikenda 2. i 3. jula pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave JKP „Gradska čistoća“ na besplatan broj telefona 0800-000807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Podsećamo sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće“. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta, koje građani mogu preuzeti na pogonu JKP „Gradska čistoća“ u opštini u kojoj žive. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    2. jul 2022 | 09:04

    Pa sta vam je. Na ulazu u Borisavljevicevu ulicu na Vozdovxu 4 nedelje gradska cistoca nije sklonila staklo koje je rasuto po trotoaru i ulici. Prolaze deca, igraju se. Nadam se da se niko nije povredio... evo i dalje je tu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA