Zvezdara poziva sve građane Beograda da pošalju svoju sliku sa bakama i dekama: Konkurs traje do kraja avgusta

Za svaku fotografiju treba navesti tačne podatke

  • 0
Baba i deda sa unucima Foto: Shutterstock

Povodom obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih i organizovanja 11. "Dana seniora na Zvezdari" Tim za volontersku podršku građanima Zvezdare Volonterskog servisa Zvezdare raspisuje konkurs na temu "Sećanje iz albuma naših baka i deka". Pravo učešća na konkursu imaju sugrađani svih generacija sa Zvezdare i drugih opština. Cilj ovog konkursa je da se uz pomoć prispelih fotografija promoviše vrednost porodice, međugeneracijskog poštovanja, druženja i zajedničkih aktivnosti, kulture starenja i pozitivne slike o starosti, starenju i starijim ljudima.

Opština poziva da šaljete fotografije sa svojim unucima, bakama, dekama, roditeljima, decom, prijateljima… u zajedničkim trenucima u svakodnevnom životu, radu i odmoru, izletima, slavljima, druženjima i sličnim aktivnostima.

- Svojim izborom fotografija pošaljite poruku svim generacijama da je snaga svakog pojedinca, porodice i zajednice u afirmisanju porodičnih vrednosti i međugeneracijskom poštovanju, podršci i razmeni. Neka vaše fotografije budu trenutak za podsećanje članova vaše porodice na zajedničke trenutke ali i najbolja "srebrna poruka"- da su jake porodice one u kojima postoji bliskost, druženje, podrška, pomoć, razmena i sećanje, kao najbolja inspiracija da više vremena i truda uložimo u zajednički život i kulturu sećanja svake porodice - prenosi sajt opštine Zvezdara.

Jedan autor na konkurs može poslati najviše 3 fotografije i to u elektronskoj formi (skenirane) na adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs ili original fotografije, zapečaćene u koverti sa naznakom "Za konkurs - soba 706", u šalter sali u zgradi Opštine. Nakon skeniranja fotografije će biti vraćene autorima/vlasnicima. Konkurs je otvoren do 30. avgusta 2022. godine.

Za svaku fotografiju treba navesti sledeće podatke: naziv i opis sadržaja fotografije (do 15 reči), ime i prezime autora, uzrast autora/godina rođenja, adresa stanovanja i kontakt telefon.

Učešćem u Konkursu, odnosno slanjem svojih fotografija, smatraće se da je autor dao saglasnost da se iste koriste (objavljuju, prikazuju i sl.) i to bez naknade i vremenski neograničeno za potrebe objavljivanja rezultata Konkursa, promocije manifestacije "Dani seniora na Zvezdar" i međugeneracijske razmene kao socijalne i kulturne vrednosti.

Najbolje fotografije po izboru stručnog žirija, biće nagrađene i izložene na izložbi pod nazivom "Iz albuma naših baka i deka" u okviru manifestacije "11. Dani seniora na Zvezdari" koja će biti održana od 26. do 30. septembra 2022. godine. Dodatne informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 8.00 do 10.00 časova putem telefona broj 3405722.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA