≫ 

Opšti haos u autobusu zbog psa: Stariji čovek pobesneo zbog životinje, pa nasrnuo na vozača

U autobusu beogradskog javnog prevoza danas je došlo do svađe zbog psa lutalice koji je ušao u vozilo, objavljeno je na instagram stranici "Moj Beograd"

  • 5

Neretko u beogradskim autobusima možemo biti svedoci napada ljudi koji nisu ljubitelji životinja. Kada se desi da u vozilo uđe osoba koja je sa sobom povela i ljubimca, događaju se napadi na njih, ali i vozače autobusa koji su dopustili vožnju životinjama.

Upravo takva scena se dogodila danas, kada je čovek napao vlasnika psa, a potom i vozača.

- Stariji čovek s maskom krenuo je da šutira psa koji je ušao u autobus, a onda smo ga svi napali - napisala je na Instagramu putnica koja je sve zabeležila kamerom.

Ona je dodala da je čovek potom psovao vozača zato što nije hteo da izbaci psa iz autobusa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Kako se vidi na snimku, stariji čovek je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na vozača, dok su ostali putnici pokušavali da ga smire.

- Nakon što je vozač izašao iz autobusa i izbacio psa po volji starijeg čoveka, nastala je svađa i fizički kontakt - opisala je putnica šta se desilo.

Nije retkost da psi lutalice zađu u gradski prevoz, ali svađe često izbiju i kada vlasnik uvede svog ljubimca, a ne nosi ga u korpi.

Inače, Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja propisano je da putnik u vozilo može uneti psa visine do 40 cm mereno u visini grebena i mačku, u posebnom transporteru prilagođenom vrsti i veličini psa ili mačke, u periodu od 09.00 do 13.00 časova i 18.00 do 24.00 časa. Transporterom se smatra sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za transport životinja u vozilu primerena vrsti životinja.

Vozač je odgovoran za poštovanje ovih pravila u autobusu i da se bilo koja neželjena situacija u vozilu dogodila prouzrokovana vožnjom psa suprotno ovim uslovima, jedini i odgovorni za sve posledice bi bio upravo vozač, što disciplinski u preduzeću, tako i prekršajno, ali i svaki drugi korisnik prevoza bi mogao da traži nadoknadu eventualne štete koju pas pričini, kako od GSP-a, tako i od vozača.

Video: Bahati vozač na Čukarici: Vozi autobus sa otvorenim vratima i zaobilazi svakoga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    18. septembar 2022 | 19:38

    To sto je napao vozaca zbog psa, ne znaci da nije ljubitelj zivotinja, vec da je protiv psecih lobija i ideja koje oni guraju. I ja volim zivotinje ali sam izricito protiv uvodjenja u prodavnice, salone, gradski prevoz, i njihovo slobodno setanje bez korpe, a narocito protiv da se izvode na prostore za rekreaciju

  • Kiza

    18. septembar 2022 | 19:39

    Mog psa kad bi sutnuo tacno bi dobio takvu samarcinu da bih se vratio u titove pionire

  • Maya

    18. septembar 2022 | 19:35

    Ja bih njega izbacila a ne psa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA