≫ 

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći na Adi Ciganliji

Na takmičenju će biti prikazana scenarija i povrede koje se najčešće dešavaju na sportskim terenima i u salama

  • 0
Ada Ciganlija, Crveni krst, Sajam sporta, prva pomoć Foto: Marko Jovanović

Crveni krst Srbije u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, Olimpijskim komitetom Srbije, JP "Ada Ciganlija", pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije danas organizuje Državno takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći. Ovogodišnja tema takmičenja je pružanje prve pomoći kod povreda u sportu.

Na takmičenju će biti prikazana scenarija i povrede koje se najčešće dešavaju na sportskim terenima i u salama.

Pred početak takmičenja prisutnima su se obratili profesor dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, i dr Aleksandra Vlačić, direktorka Uprave za biomedicinu pri Ministarstvu zdravlja.

Radovanović je istakao da se broj volontera zainteresovanih za priključivanje Crvenom krstu povećava i da se ove godine više od 3.250 mladih prijavilo za takmičenje.

On je kazao da je važno poznavanje tehnika prve pomoći ali da je uz to jednako važno što se mladi volonteri prepoznaju kao dobri ljudi, jer su dobrota, druženje i solidarnost najvažnije osobine koje bi čovek trebalo da poseduje. Radovanović je takmičarima poželeo sreću, kao i to da ostanu humani i nastave svoje aktivnosti u Crvenom krstu.

Doktorka Vlačić je rekla da je veoma ponosna što je Ministarstvo zdravlja dugogodišnji i snažan partner Crvenog krsta. Ona je pohvalila sve volontere i izrazila posebno zadovoljstvo što je među prisutnim takmičarima mnogo mladih. Naglasila je da Ministarstvo i Crveni krst neguju iste vrednosti i da se tako zajedno bore za unapređenje zdravlja građana Srbije. Prisutnim takmičarima je poželela da zablistaju svojom veštinom i da se ponovo popnu na tron Evrope.

Nastupa 15 ekipa omladine, 14 ekipa podmlatka, sedam ekipa petlića iz 16 opština i gradova iz cele Srbije, koje su se plasirale na državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima.

Partnerima koji podržavaju Crveni krst Srbije na ceremoniji otvaranja dodeljene su zahvalnice, a nastupilo je 37 članica iz četiri najuspešnija kluba „Srpske čirliding asocijacije“ sa svojim izabranim tačkama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA