Poštar pronađen 5. dana, bio izgubljen u lavirintu: "Govorio, ali nije mogao na noge. Ima mentalnu snagu"

Za nestalim čovekom potraga trajala danima, on pronađen slučajno

  • 1
Mladenovac nestao Dragoljub Lekić Leka poštar pronađen Foto: Facebook/Nikola Vukobratovic

Poštar Dragoljub Lekić (63) pronađen je pre tri dana. Bio je zanemoćao i dehidrirao, svestan, ali bez snage da se podigne. Izgubio se u šumi, i iz tog lavirinta nije uspeo da nađe izlaz, kaže njego brat Milutin za Telegraf.rs

- Šta se izdešavalo samo bog i on znaju - kaže ističući da je Leka i dalje na lekarskom praćenju, ali da su dosadašnje pretrage pokazale da je dobro:

- Nema nikakvih problema, da daleko bilo nije doživeo moždani udar, trovanje... Sve su to proverili u Urgentnom centru.

Prepričava da je dobio poziv iz policije, te da potraga u kojoj su on i drugi meštani učestvovali nije dala rezltate. Ipak, nestali poštar je imao sreće u nesreći.

Petog dana od nestanka pronašao ga je čovek koji je krenuo svojim poslom.

- Sasvim slučajno ga čovek našao, izbacivao neko đubre, išao traktorom. I ugledao ga pored puta. Mogao je da govori. Prepoznao ga je - kaže navodeći da je sve to bilo na par stotina metara od sela: - Izgubio je bio snagu, nije mogao na noge. Bio je svestan, ali dehidrirao.

Teško mu je što je prošao kroz sve to.

- Ispostavilo se, po mom mišljenju, da je bio mnogo, mngo mentalno jak. On je u kondiciji. Ja mislim da je to presudilo - izgovara navodeći da su uslovi u kojima je preživeo bili surovi: - Biti izgubljen u šumi, bez vode, bez hrane... Ičeg!

U perčurke krenuo s telefonom

Čuo je i za skorašnje nestanke drugih osoba. Kroz glavu mu svašta prolazi. I zakoni i borba aktivista i začkoljice.

- To je bilo najprostije, da se locira signal i da se čovek nađe. Što je problem, kome već, da se locira telefon? Dobio sam objašnjenje da se to kao zloupotrebljava - govori o telefonu koji je uz spasenog poštara bio sve do nedelje.

Utom mu je u 11 sati ispraznila baterija, a šta je potom bilo, dodaje, ne zna se.

Ovim povodom obratili smo se na adresu policije i tuđžilaštva, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Inače, meštani su bili aktivni u potrazi za lokalnim poštarom. Pored policije koja je tragala za njim, sa sve psima i dronovima, grupa ljudi bila je u aktivnoj potrazi još od ponedeljka 19. I onda kada je delovalo da je previše vremena prošlo od momenta kada se uputio u šumu kako bi nabrao pečurke, molbe onih koji su ga u komentarima nazivali "rajskom dušom", bile su uslišene.

Odmah potom, objavili su fotografije na kojima se vidi slabašni Leka, umotan u ćebe i sa flašicom vode, i dalje plemenitog pogleda.

Video: Igor Jurić: Tek će se pokazati važnost izmene zakona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA