Miloš je heroj iz Grocke, porodici sa četvoro dece ustupio deo kuće: Bivši stanodavac ih izbacio zbog buke

Jedna porodica im je izašla u susret

  • 9
Kristijana Ćirić, stanodavac, izbačena iz stana,

Foto: Telegraf.rs

Kristijana Ćirić, trudnica u 5. mesecu trudnoće, koja je zajedno sa suprugom i četvoro dece izbačena iz stana u Surčinu, nakon privremenog smeštaja u stanu suprugovih roditelja, skućiće se u porodičnoj kući u Kaluđerici. Opština Grocka im je obećala pomoć i platila im je unapred tri meseca kiriju. Ona se nada da će u budućnosti kupiti kuću i da će se zajedno sa svojom porodicom zauvek stambeno obezbediti. 

Porodica iz Kaluđerice, na čelu sa humanim Milošem, izašla im je u susret znajući da mukotrpno odgajaju četvoro dece i ponudila im je prizemlje svoje kuće za stanovanje.

- Još uvek se nalazimo na Novom Beogradu u stanu roditelja moga supruga. Ta kuća u Kaluđerici u kojoj ćemo da se preselimo, plaćena je unapred tri meseca od strane opštine Grocka.  Konkretno decembar, januar i februar. Opština će nam pomoći i oko grejanja i kupiće nam peć. Potrebno nam je nekoliko dana dok se ta kuća ne opremi. Porodica koja nam je izašla u susret izdavaće nam prizemlje za 300 evra mesečno. Pošto mi imamo malu decu, oni su procenili da ima dovoljno prostora u prizemlju za sve nas  - priča Kristijana za Telegraf.rs.

Dodatan problem oko premeštaja im pravi i velika količina stvari koja im je ostala u prethodnom stanu koji su plaćali u Surčinu, a do kojih ne mogu doći jer je bivši stanodavac promenio bravu na ulaznim vratima. Celokupna situacija njoj pravi stres koji može da našteti njenom zdravlju, što može biti opasno pogotovo jer je ona trudnica.

- Naš bivši stanodavac je težak čovek. Ja stvarno ne znam kakav dogovor da mi napravimo sa njim. On je promenio bravu, a da bi nam dao ključ od stana, zahteva da se sve stvari iznesu u roku od jednog dana. On ne može da shvati da mi imamo gomilu stvari i da je to fizički neizvodljivo. Nama bukvalno za to treba da unajmimo firmu za prevoz nameštaja. Sa druge strane, ja sam trudnica i jako mi sve ovo teško pada. Sve mi to dodatno stvara i stres i fizički napor. Ne mogu ja da podižem teške stvari i da ih nosim, ja sam u 5. mesecu trudnoće. Biće mi takođe problem i da nameštam prizemlje u kući. Na svu sreću Opština nam je obećala da će nam izaći u susret i po pitanju premeštaja stvari - izjada se Kristijana.

Ona kaže da im je plan da kupe kuću i doživotno se skuće. Primetili su da u Kaluđerici ima kuća koje su povoljne za kupovinu, ali dok ne budu rešili taj problem, na sve načine će morati da se snalaze.

Kako dodaje, samo njen suprug radi i to slabo plaćene povremene poslove. Ona je ostala bez posla u trenutku kada je njen poslodavac saznao da je ostala u drugom stanju.

Kontaktirali smo i Miloša, vlasnika kuće u Kaluđerici koji nam je rekao da je za porodicu Ćirić čuo od svojih prijatelja iz opštine Grocka.

- Prijatelji iz opštine Grocka pitali su me da li poznajem nekog čoveka u Kaluđerici koji bi bio voljan da ponudi smeštaj Kristijani i njenoj porodici. Ja sam se odmah ponudio i potpisao sam ugovor sa njom na tri meseca. Šta će dalje biti, videćemo. Koliko znam, oni planiraju trajno da se skuće - kratko nam je odgovorio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    24. novembar 2022 | 22:32

    Procitah tekst, covek se ponudio da izda svoju kucu za koju je uzeo novac koji je opstina obezbedila za prva tri meseca a posle ce porodica nastaviti da placa mesecno 300e,zasto heroj???.HEROJ je ispala Marija Serifovic koja se javila i ponudila da im plati stan na neko vreme.Lepo i od opstine sto se setila

  • Ms

    24. novembar 2022 | 21:13

    Bravo divni čoveče! Porodici želim svu sreću, kao i ovom divnom čoveku ❤️

  • Jogn

    25. novembar 2022 | 03:08

    Heroj? Ja mislio džabe im ustupio kuću. Kad ono... On svoje "herojstvo" lepo unovčio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA