Gradonačelnik Šapić: Brigu o ljudima podići ćemo na još viši nivo

"Neću odustati od svega onoga što mislim da je ispravno dokle god budem imao priliku da radim u ime i za Beograđane"

  • 2
Aleksandar Šapić

Foto: Beoinfo

"Želim da Beograd bude prestonica poput najvećih svetskih gradova i da čovek koji u njemu živi bude prioritet, da njegov svakodnevni život bude što jednostavniji, mirniji, bezbedniji", rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić gostujući na Tv Hepi.

"Neću odustati od svega onoga što mislim da je ispravno dokle god budem imao priliku da radim u ime i za Beograđane. Beograd se promenio na bolje poslednjih sedam, osam godina. Brigu o ljudima podići ćemo na još viši nivo. Na Novom Beogradu sam uspeo i želim da to implementiram na teritoriji čitavog grada i da pokušam da smanjim svakodnevne probleme", naveo je Šapić.

On je rekao da je raspisan konkurs za splavove te da će za 25 dana početi licitacija.

"U septembru smo doneli odluku o uređenju čitavog beogradskog priobalja jer naš grad zaslužuje da ima uređeno priobalje. Isto tako smo pre par dana ugostiteljskim objektima poslali obaveštenje da će od 1. decembra početi ozbiljna kontrola buke i svega onoga što zakon propisuje, a što se sada ne poštuje", rekao je Šapić.

Govoreći o službi "Beli", gradonačelnik je istakao da oni svako jutro već dva meseca unazad dežuraju ispred beogradskih škola i najavio da će iduće godine biti raspisan konkurs za još 500 do šesto novih službenika.

"Želimo da ih bude što više i budu na usluzi građanima. Radimo na njihovim lokacijama, imaćemo blizu sto novih punktova, oni će uređivati javni red i mir i želimo da budu omiljeni među Beograđanima. Do Nove godine treba da zaživi i jedinstveni broj telefona gde će Beograđani moći da prijave sve probleme", rekao je Šapić.

Podsetio je da će od 15. septembra pa do 15. decembra, kada se završava građevinska sezona, biti završena rekonstrukcija 43 ulice.

"Taj posao se radi iz rebalansa budžeta i u tri meseca tih radova želimo da povratimo poverenje Beograđana ne probijajući ni jedan rok. Danas imamo telo koje se zove 'Lice grada', gde pokušavamo da uskladimo sve projekte u gradu, pozivajući sva preduzeća da koordiniraju svoje aktivnosti na određenom projektu kako se poslovi ne bi ponavljali. Građane ne interesuje ko sprovodi radove, oni žele da ti poslovi budu urađeni što pre, što kvalitetnije i efikasnije", rekao je gradonačelnik.

Šapić je istakao da potreban višedecenijski rad kako bi se smanjilo zagađenje vazduha i ponovio da to nije nešto što može da se reši preko noći.

"Beograd radi na tome, menjamo način grejanja u školama i vrtićima, postavljamo filtere, pustili smo u rad 100 novih autobusa na gas. Naša je procena da su individualna ložišta najveći zagađivač i Beogradu i da se oko 150.000 do 200.000 ljudi greje na taj način. Tim građanima je potrebno pomoći subvencijama kako bi se priključili na gas, ali radimo i na podizanju standarda stanovništva kako bi na ulicama bilo što manje automobila sa starim motorima. Svakodnevno se borimo na sve moguće načine da omogućimo što čistiju životnu sredinu jer je to i u svetu tema broj jedan", rekao je Šapić dodavši da danas u energetskoj krizi koju je izazvao rat sa Ukrajinom treba naći neki balans.

Govoreći o starom Savskom mostu gradonačelnik je rekao da će na tom mestu biti izgrađen novi funkcionalni most koji neće ugrožavati razvoj grada i zaustavljati saobraćaj. Sve polemike o ovoj temi, dodao je, se zloupotrebljavaju u političke svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo

    28. novembar 2022 | 11:31

    Nemoj te molim vas!!!

  • ????

    28. novembar 2022 | 14:03

    DALI činiš BEOGRADJANIMA tako, što zive bez priključaka za struju par godina, u svojim kućama, koje su napravili sami, a vi ih NEČETE da legalizujete, jel niko ništa neradi po tom pitanju. Dali je ovo bolji zivot u 21 veku????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA