Ovo su pobednici ASUS takmičenja u overklokovanju računara (FOTO)

Na ovom skupu učestvovali su najbolji overklokeri Evrope. 16 pobednika iz kvalifikacione faze takmičenja iz 10 zemalja, podeljeno je u 8 timova koji su se takmičili za slavu i nagradni fond od 10.000 dolara

  • 1

ASUS ponosno predstavlja rezultate ASUS Open Overclocking Cup 2014 finala koje se odigralo u najvećoj Sajbersports areni u Rusiji, Moskovskom Sajber Stadionu.

Takmičenje je organizovano u četiri discipline: Cinebench R15 u 2D kategoriji, 3Dmark11 performance, 3Dmark Fire Strike i Fire Strike Extreme u 3D kategoriji.

Radi ostvarenja maksimalnih rezultata, overklokeri su na raspolaganju imali najbolje komponente: ASUS Rampage V Extreme matičnu ploču, ASUS Strix GTX 980 grafičku kartu, Intel Core i7-5960X procesor, Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M4A2800C16R sistemsku memoriju, Corsair Force LS 240GB solid-state hard disk i Corsair AX1200i Napajanje.

Pobedu na AOOC 2014, odneo je Nemački tim u sastavu Dancop i BenchBros. Oni su postigli najbolji rezultat u overklokovanju ASUS STRIX GTX 980 grafičke karte u 3D Mark Fire Strike Extreme: 2030/2153 MHz i 9287 poena. Pobedom u ovoj disciplini, Nemački tim je obezbedio maksimalnih 35 bodova i popeo se na vrh tabele sa ukupnim rezultatom od 108 bodova.

Drugo mesto pripalo je Poljsko-Italijanskom timu u sastavu Xtreme_Addict – Giorgioprimo. Tokom celog takmičenja, oni su ostvarili stabilne rezultate i plasirali se među vodeću trojku u svakoj od disciplina. Na kraju, samo 3 boda ih je delilo od prvog mesta.

Velika borba za treće mesto vodila se između Ruskog tima Smoke - _12_ i Francusko-Kazahstanske kombinacije Wizetry – TerraRaptor. Zahvaljujući konzistentnim rezultatima tokom celog takmičenja, Wizetry i TerraRaptor završili su na 3. Mestu sa samo 2 boda razlike u odnosu na tim iz Rusije.

ASUS se ovom prilikom zahvaljuje svim učesnicima ASUS Open Overclokcking Cup 2014 koji su ovaj događaj učinili veoma uzbudljivim. Posebne čestitke idu Corsair-u i MicroXperts-u za njihovu podršku u organizovanju ovog skupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA