Bio je Titov omiljeni glumac, preživeo je pad helikoptera i moždani udar, a danas puni 100 godina! (VIDEO) (FOTO)

Legendarni Kirk Daglas, čije je pravo ime Išur Danijelovič, na filmu je debitovao davne 1946.

  • 6
Foto: Profimedia/Everett Foto: Profimedia/Everett

Slavni holivudski glumac Kirk Daglas danas slavi 100. rođendan, i teško je opisati njegov burni život i karijeru tokom koje je zabeležio na desetine nezaboravnih uloga.

SVETSKA LEGENDA PUNI 100 GODINA: Evo kako je pre 50 godina oduševio JUGOSLAVIJU! (FOTO) (VIDEO)

Daglas, čije je pravo ime Išur Danijelovič, potiče iz jevrejske porodice koja je imigrirala iz Belorusije, a na filmu je debitovao davne 1946. u ostvarenju "The Strange Life Of Martha Ivers"...

Njegovi najpoznatiji filmovi su "Šampion", "20.000 milja pod morem", "Spartak", "Sedam dana u maju"...

Foto: Profimedia/Buzzfoto Foto: Profimedia/Buzzfoto

Sredinom 1964. Daglas i njegova supruga En su posetili Beograd, a slavni glumac je izrazio želju da upozna Josipa Broza Tita. Rekli su mu da je to nemoguće, ali on nije odustajao, pronašao je broj Titovog kabineta, okrenuo telefon i objasnio ko je i šta je.

Posle dva dana stigao je privatni avion koji je Daglasa prevezao do Ljubljane, gde je on tri sata ćaskao sa Titom, koji je obožavao Kirkove vestrene, naročito "Obračun kod O.K: korala".

Daglas je bio Titov najomiljeniji glumac, i doživotni predsenik Jugoslavije je želeo da ga Kirk glumi u nekom partizanskom filmu, ali to se nikada nije ostvarilo...

Devedesete su umalo bile kobne po Daglasa - 1991. je jedva preživeo pad helikoptera u kojem je povginulo nekoliko ljudi, a 1996. je doživeo težak moždani udar, posle kojeg je morao ponovo da uči da priča. 

Kirk Daglas se dva puta ženio, sa prvom suprugom Dajanom Dil s kojom je bio u braku od 1943. do 1951. ima sinove Majkla i Džoela, a od 1954. je u braku sa En Bajdens, s kojom je dobio dva sina Patrika i Erika, koji je preminuo 2004. od prevelike doze lekova.

Legendarni glumac je tri puta nominovan za "Oskara", a 1996, samo dva i po meseca posle moždanog udara mu je uručeno priznanje Američke filmske akademije za životno delo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    9. decembar 2016 | 12:22

    Krik Naglas!!.... saRani covjek sve oko sebe..

  • Mirko

    9. decembar 2016 | 14:25

    A voleo je I sarajevske cevape na olimpijadi u Sarajevu 1984 godine. Vidao sam ga kako se seta gradom I pozdravlja sa prolaznicima.

  • Johan

    9. decembar 2016 | 12:21

    Tile mu dao fore dva dana dok nije pregledao sve Kirkove kaubojce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA