SAŠA ĐORĐEVIĆ: Želim da budem selektor Srbije!

- Ne postoji trener na svetu koji nema ambiciju da vodi nacionalni tim svoje zemlje, pa je to i moj san - rekao je legendarni košarkaš

  • 7

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Aleksandar Saša Đorđević (46) kaže da bi voleo da vodi košarkašku selekciju Srbije i da je to njegov san od kada je postao trener.

Đorđević je u razgovoru za "Politiku" istakao da je samo jednom imao ponudu da preuzme selekciju Srbije i to pre mnogo godina, ali da se nije dogovorio sa čelnicima KSS. On je još letos posle odlaska Dušana Ivkovića oglasio da je spreman da priča o preuzimanju "orlova".

- Ne postoji nijedan trener na svetu koji ne želi da bude selektor svoje zemlje, pa je to i moj san.

- Moj stav kao nekadašnjeg vrhunskog sportiste jeste da je svaki sportista koji se otisne u trenerske vode nepotpun ako nema ambiciju  svih ambicija da vodi selekciju svoje zemlje - kaže Đorđević za "Politiku".

Đorđević poslednjih nekoliko godina živi u Milanu, a u trenerskoj karijeri vodio je samo Armani Džins (2006/07) i Beneton (2011/12).

- Ništa ne može da se poredi sa uspesima državnog tima. To stalno pričam svim svojim igračima, to sam rekao i italijanskim reprezentativcima Galinariju i Đentileu dok sam ih trenirao - objasnio je Sale Nacionale.

On kaže da je do sada obavio samo jedan razgovor sa predstavnicima KSS  i to pre mnogo godina.

- Dobio sam tada poziv od radne grupe koja je vodila savez, a u njoj su bili Bora Stanković, Dragan Kapičić i Nebojša Čović i ostali. Rekli su mi tada da smatraju da bi ja trebalo da preuzmem reprezentaciju i ja sam rekao da to želim, ali se nismo dogovorili.

- Ja sam bio za to da se postave kriterijumi za selektora, da se kaže da li je, recimo, dovoljno da neko samo zato što je bio dobar igrač može da dođe na to mesto ili je potrebno sazrevanje - poručio je Đorđević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Politika)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc

    15. novembar 2013 | 01:41

    Ja sam za Kokoškova. Mislim da je Sale pogrešan izbor jer se nije pokazao kao neki trener i nedovoljno je iskusan, a mi nismo Španija pa da nije bitno ko sedi na klupi. Naš tim u bilo kojoj varijanti je trenutno evropski prosek. Nema više Divca, Bodiroge, Danilovića i ostalih. Reprezentacija ne treba da bude poligon za kaljenje neafermisanih trenera. Mislim da je čak i Deki Milojević, koji polako izrasta u trenerčinu, bolji izbor od Đorđevića.

  • Republika Srpska Gore Tri Prsta

    15. novembar 2013 | 01:37

    Sale je jedan od nasih najboljih igraca kosarke.. Neka ostane onaj popularni Sale Nacionale i da ga djeca pamte po 3,2,1 .. Veoma lako mozes to pokvariti kao Miha u fudbalu, polako nestaje popularna ljevica.. Mozda grjesim, ali to je moje misljenje, imamo mi puno trenera koji iziskuju postovanje strah i trepet u evropi i svjetu. Srbija Srbima

  • Srecko

    15. novembar 2013 | 01:25

    Sale svaka cast kao igracu,ali sta si uradio kao trener koga si trenirao sta si osvojio???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA