ANDREA LEKIĆ: Mislili su da smo propala generacija!

Kapiten Srbije ističe da su rukometašice pokazale da nisu ekipa ograničenog talenta, kako se mislilo prethodnih godina, i drago joj je što su uspele da pokažu to baš na šampionatu sveta u rodnoj zemlji

  • 6

Predvodila je Andrea Lekić kao kapiten reprezentaciju Srbije do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i ostvarila san koji su mnogi sanjali pre nje, da srpska publika nju i drugarice pozdravi na balkonu Skupštine grada.

Devojka koja je poslednjih nekoliko godina uvek u najužem izboru za najbolju rukometašicu sveta tek sada shvata značaj medalje koju je uz pomoć ostalih saigračica osvojila.

- Ovo je ostvarenje jednog mnogo davno sanjanog sna i tek sada shvatam šta smo na ovom turniru uradile. Nismo do sada sanjale o balkonu, pogotovo ja nisam ni mogla da zamislim da je ovo toliko ostvarljivo u bliskoj budućnosti.

- Srebrna medalja na grudima sija, ali nas je obavezala da postavimo nove ciljeve na narednim takmičenjima - rekla je Lekićeva po silasku sa čuvene terase.

Ova generacija srpskih rukometašica do prošle godine, kada je osvojila četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, nije imala neki značajniji uspeh.

- Kada se pre dve godine nisu plasirale na planetarni šampionat u Brazilu, u rukometnoj javnosti se pojavilo mišljenje da je ovo limitirana generacija i da će teško uspeti da vrati srpski rukomet na mesto na kome je bio, međutim, ove devojke su to preko noći demantovale.

- Nije se mnogo verovalo u reprezentaciju i s razlogom jer nismo imale zapaženih rezultata, ali nismo ni tražile neki publicitet, a nismo ni imale na osnovu čega da ga dobijemo.

- Ono što je osvojilo ovu medalju jeste snaga volje i samopouzdanje koje je bilo ključno na ovom prvenstvu u odnosu na Evropsko i druga stvar, dostigle smo igračku zrelost, već imamo ozbiljan broj teških utakmica u nogama.

- To je ono što je prevagnulo na ovom prvenstvu. Meni je drago što smo dokazale suprotno, da nismo ograničene talentom i da uz dobar rad može sve da se uradi.

- Ono što je kod nas prevagnulo jeste atmosfera zajedništva i ekipni duh, što je moglo da se vidi na svakoj utakmici na ovom prvenstvu. Dovoljan pokazatelj je i to što posle izgubljenog finala nam je bilo bitno samo da smo zajedno šta god da smo radile - izjavila je kapiten reprezentacije Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zasto su tako mislili?!

    24. decembar 2013 | 11:45

    Jer vi niste proala Srpska generacija!

  • Czv

    24. decembar 2013 | 12:33

    Budimo realni,mi smo u rukometu 0!Da se EP za muskarce i SP za zene nije igralo u Srbiji,nikad ne bi osvojili medalje!!!Evo muskarci,bili 2.u Evropi,a ispali u 1/8finala SP,a Spanci koji su bili 4. na EP,postali su sampioni sveta!!!O zenskom rukometu da ne govorim,niko ne bi ni znao da imamo zensku rukoketnu reprezentaciju da se EP nije igralo u Srbiji,i nemojte da vas zavara ovaj uspeh,videcete da se necemo plasirati na EP,a i ako naprave cudo,nece proci dalje od grupne faze!!Ajde sad lupajte minuse zato sto sam rekao istinu,koju srpski narod nikad nece prihvatiti!!

  • srbislav

    27. decembar 2013 | 11:28

    Sve čestitke devojkama za srebro. Andrea Lekić je posle Svetlane Kitić (po mom skromnom znanju rukometa), najbolji igrač rukometa u Srbiji. Pleni svojom skromnošću i vidi se da čvrsto stoji na zemlji. Uostalom zato je vole i cene gde god je igrala (Slovenija, Madjarska). Sve pohvale i lepe želje za Andreu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA