Beogradski hotel "Nacional" karantin za obolele od ebole?

Oni koji su bili u kontaktu sa obolelima od ebole biće u karantinu, a to bi mogao da bude beogradski hotel "Nacional"

  • 4

U hotelu "Nacional" biće smeštene sve osobe za koje se sumnja da su bile u kontaktu sa obolelima od ebole, ali koje nemaju nikakve simptome.

Ovaj hotel se nalazi na dobroj lokaciji, tačnije na auto-putu. Od centra grada udaljen je osam kilometara, a 10 kilometara od aerodroma. Međutim, s obzirom na to da se radi o hotelu koji je u privatnom vlasništvu, odluku o tome mora da donese Vlada Srbije. Vreme koje se provodi u karantinu je 21 dan

- Epidemiolozi su ti koji procenjuju da li određena lokacija, objekat imaju uslove da budu karantini za zdrave. Obično su to hoteli koji su udaljeni od naseljenih mesta. I kada smo davnih godina imali variolu veru, karantin je bio motel “1000 ruža” na Avali - objašnjava izvor , prenosi "Blic".

Ukoliko se dogodi da se kod nekog od ljudi koji borave u karantinu pojave simptomi bolesti, kao što je visoka temperatura, malaksalost, bolovi u stomaku, dijareja, takva osoba biće odmah prebačena u odgovarajuću infektivnu kliniku, a zatim u izolaciju na lečenje.

- Ovih dana radimo uobičajeno i ne postoji nikakav karantin za osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od ebole. Ukoliko Ministarstvo zdravlja ispostavi zahtev za smeštaj osoba koje su bile u kontaktu sa obolelima, javnost će o tome biti odmah obaveštena, a hotel će biti zatvoren za goste - saopštila je uprava hotela "Nacional".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    20. septembar 2014 | 08:47

    Dace Bog da nas i ovo zlo ne zadesi posle svega sto smo preziveli

  • Apokalipsa

    20. septembar 2014 | 13:25

    Bas ste nas utjesili

  • Mrki

    20. septembar 2014 | 07:28

    Taj koji dodje u Hotel; izaće bolestan iz njega posle 2 dan. BIO SAM U TOM HOTELU,BUDJ SMRDI NA SVE STRANE,TJ GUŠI, ZAPALJENE TAPETE,NEOKRECENI PLAFONI 30GODINA,KREVETI SU TOLIKO NEUDOBNI DA VAM TOPLO PREPORUCUJEM, UDOBNIJE JE OSTATI BUDAN ČITAVU NOĆ U NJEMU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA