HOROR U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Silovali i iskasapili slepu staricu, orgijali pored njenog tela, pa otišli u kafanu!

- Prvo smo je silovali, a zatim pretukli i izboli nožem. Nastavili smo da orgijamo pored nje, a na kraju smo je i isekli sekirom, zapalili kuću i otišli u kafanu - priznao je policiji Dragiša Ristić (41)

  • 63

Policija u Smederevskoj Palanci uhapsila je Dragišu Ristića (41) i Svetlanu Stanković (37) zbog sumnje da su silovali, ubili i zapalili slepu Zorku S. (90) u njenoj kući.

Svirepi zločin dogodio se 6. maja 2010. godine, a počinili su ga sa Svetlaninim deverom Ratkom Stankovićem (56) iz Glibovca, koji je nakon ubistva svu krivicu preuzeo na sebe i zbog toga je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

Dragiša i Svetlana su proteklih 5 godina živeli kao da se ništa nije dogodilo. Klupko je počelo da se odmotava kada su Svetlanina deca, koja su u međuvremenu smeštena u hraniteljsku porodicu, ispričala svojim starateljima da su jedne noći "mama sa stricem i još jednim čikom prala krv sa odeće". Staratelji su ta saznanja prijavili policiji, započeta je istraga i utvrđeno je šta se zapravo desilo.

Te noći su u Zorkinu kuću upali Ratko, Dragiša i Svetlana, a moguće da je sa njima bio i Svetlanin tadašnji muž, koji je umro dve godine kasnije.

Ratko i Dragiša su najpre silovali nesrećnu staricu, a potom je iskasapili nožem i sekirom, a u svemu tome im je pomagala Svetlana. Nakon toga su staricu pokrili jorganom i zapalili kuću. Ukrali su stari kasetofon iz Zorkine kuće i pobegli.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Policija je vrlo brzo nakon zločina uhapsila Ratka Stankovića, on je na saslušanju priznao da je počinio ubistvo, ali nije spominjao saučesnike. Prema nekim informacijama, bio je ludo zaljubljen u Svetlanu, koja je tada bila udata i imala troje dece, pa ju je zbog toga možda i štitio.

Dragišu je takođe prećutao jer se plašio da on ne otkrije Svetlanu u policiji.

U presudi Višeg suda u Smederevu, koju je potvrdio Apelacioni sud, Ratko je osuđen na 17 godina jer je "na naročito svirep i ponižavajući način obljubio i ubio nepokretnu i slepu staricu", čime je stavljena tačka na ovaj slučaj.

U međuvremenu, Svetlani je umro muž, a Centar za socijalni rad oduzeo joj je troje dece zbog zanemarivanja. Deca su počela da prepričavaju šta se dogodilo jedne večeri u maju 2010. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Deca su ispričala hraniteljima da se njihova mama jedne noći vratila kući sa stricem i još jednim čikom i da su svi bili krvavi, zbog čega su se prali u kupatilu. Pominjali su još neke detalje i hranitelji su odmah obavestili nadležne - rekao je izvor blizak istrazi za Informer.

Meštani Glibovca su znali da Ratko nije sam počinio ubistvo.

- Svi su znali da se on u to vreme švalerisao sa snajkom Cecom. Dragiša Ristić je blagi retardiran i u to vreme se nije odvajao od Ratka, Cece i njenog muža. Pili su i vukli se po selu. Ni Svetlaninog muža nije bilo briga što ona "švrlja" sa svima redom i što mu je čak i brat sa ženom - kaže ovaj Glibovčanin.

Ovaj zločin je šokirao operativce kada su Svetlana i Dragiša Ristić nakon hapšenja do detalja opisali zločin, prenosi "Alo".

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Alain Bachellier Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Alain Bachellier

- Prvo smo je silovali, a zatim pretukli i izboli nožem. Nastavili smo da orgijamo pored nje, a na kraju smo je i isekli sekirom, zapalili kuću i otišli u kafanu - ispričao je Ristić nakon što je uhapšen.

Uhapšena Svetlana ispričala šta se dešavalo u trošnoj kući nesrećne starice.

- Stanković je pri ulasku u kuću prvi silovao staricu, a zatim Dragiša, i to sve pred njom. Svetlana je zatim nožem tri puta ubola staricu u trbuh i grudi, a potom su je Ratko i Dragiša udarali sekirama po genitalijama, glavi i grudima - objašnjava izvor blizak Mupu za "Alo".

Nakon krvavog pira, pod dejstvom alkohola, oni su imali odnose međusobno.

(Telegraf.rs / Informer / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. februar 2015 | 06:12

    Ovo je horor! Lik je dobio 17 godina?! Sveta li je elektricna stolica!

  • srki munze

    25. februar 2015 | 06:33

    Smrtna kazna!!! Nema sta! Ko jednom tako uradi i drugi put ce!

  • Natasa

    25. februar 2015 | 08:04

    Uvesti smrtnu kaznu i vešati u centru grada da nikad nikom ne padne napamet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA