CRNOGORCI UVELI KAZNU OD 300 EVRA ZA SRPSKE TURISTE: Ko nema pare da plati, NEĆE MOĆI DA SE VRATI U SRBIJU!

Turisti koji borave u Crnoj Gori makar i jednu noć, moraju da imaju prijavljen boravak u policiji ili u lokalnoj turističkoj organizaciji i da plate boravišnu taksu

Svi turisti iz Srbije, koji žele da odu na letovanje u Crnu Goru, biće u obavezi da pribave prijavu za boravak, inače će morati da plate kaznu od čak 300 evra!

Istu ovu obavezu imaju i Crnogorci koji imaju srpsko državljanstvo, pa će i oni morati i zbog samo jednog prenoćišta kod roditelja ili rođaka boravak prijavljivati lokalnom MUP-u.

Sve ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, kojim je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma odlučilo da zavede red i "napuni" budžet.

- Ja sam rođena u Crnoj Gori i moji svi žive tamo. Do sada mi niko nije tražio potvrdu o prijavi boravka. Sad putujem u goste u dva grada u Crnoj Gori i moraću zbog samo jednog prenoćišta da se prijavljujem u oba da ne bih platila kaznu. Još gore je što ću morati da maltretiram i familiju da ide u katastar za potvrdu o vlasništvu svog stana koja se plaća osam evra i koja im je potreba da bi prijavili moj boravak - ispričala je M. K. iz Beograda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Olivera Brajović, punomoćnica crnogorskog ministra turzima, koja je radila na novom zakonu o boravišnim taksama, kaže da obavezno prijave boravka postoji 50 godina, ali da je građani nisu poštovali.

- Sada je sistem elektronski povezan i bolje se kontroliše ko ulazi u zemlju i izlazi iz nje. Osim što je boravišna taksa poskupela sa 80 centi na evro po danu, sve ostalo je isto. Turisti koji borave u Crnoj Gori makar i jednu noć, moraju da imaju prijavljen boravak u policiji ili u lokalnoj turističkoj organizaciji i da plate boravišnu taksu. Plaćanja boravišne takse oslobođeni su samo oni koji su u gostima kod roditelja, ali i oni morjau biti prijavljeni.

Brajovićeva je dodala i da boravak u Crnoj Gori moraju da prijave i oni koji tamo imaju imovinu, ali nemaju stalni boravak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    27. jun 2015 | 17:39

    Ok. Ukinite crnogorcima finansiranje iz budžeta na BU, pravo na studentski dom i uvedite im školarine od 6000€, kao što plaćaju svi stranci.

  • Бели вук

    27. jun 2015 | 17:36

    Кад су већ такви.... Ја сам за то да све њих лепо протерамо назад у њихову, јелте, државицу, да нам се онда не гомилају овде кад већ имају нешто против нас...а што се летовања тиче пре бих летовао у Сибиру него код њих...

  • Srđan

    27. jun 2015 | 17:43

    Dokle ćemo dozvoljavati da nas šačica lopova ... u zdrav mozak. Zašto i mi njima ne uvedemo taksu? DOKLE???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA