Iz Tovarnika 28 autobusa sa izbeglicama otišlo ka Mađarskoj, oko 1.000 njih čeka prevoz kod Bregane!

Umornim i iscrpljenim izbeglicama, koji su se nakon ulaska u Hrvatsku, odlučili da svoj put prema zapadnoj Evropi pređu preko slovenačke granice, pomoć pružaju brojni domaći i strani volonteri koji im dele hranu, vodu i higijenske potrepštine

  • 0

Više od 1.000 izbeglica na ničijoj zemlji ispred graničnog prelaza sa Slovenijom kod Bregane još čeka ulaz u šengenski prostor na putu prema svojim ciljanim odredištima, javlja "Jutarnji list".

U AUSTRIJU STIŽE 10.000 IZBEGLICA: Vratiće ih Hrvatskoj i Sloveniji!

Umornim i iscrpljenim izbeglicama, koji su se nakon ulaska u Hrvatsku, odlučili da svoj put prema zapadnoj Evropi pređu preko slovenačke granice, pomoć pružaju brojni domaći i strani volonteri koji im dele hranu, vodu i higijenske potrepštine.

MAĐARI postavili BODLJIKAVU ŽICU i duž granice sa Hrvatskom!

Na prostoru ispred slovenačkog graničnog prelaza podignuto je nekoliko šatora, a svi žele što pre da nastave put dalje prema severu.

HRVATI, IZDALI STE NAS! Evo šta su Mađari rekli o odnosu Hrvatske prema izbeglicama

Hrvatski MUP je danas saopštio da je tokom dana iz Tovarnika prema mađarskoj granici otišlo 28 autobusa sa izbeglicama, koji se prevoze i vozom pa ih je oko 1.000 prevezeno sa železniče stanice u Tovarniku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U MUP-u kažu kako je priliv izbeglica i dalje velik, što se očekuje i u narednom razdoblju, prenela je Hina.

Na graničnim prelazima sa Slovenijom trenutno čeka oko 700 osoba.

Hrvatski MUP je poslepodne saopštio da je od početka izbegličke krize do subote u 13 sati u Hrvatsku ušla oko 21.000 izbeglica.

U Tovarniku je i dalje najveći priliv ljudi koji dolaze na hrvatsku teritoriju, organizuje se njihov prevoz i preuzimanje sa mađarske strane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA