ZABRANJENO NOŠENJE MINIĆA I ŠTIKLI U SRPSKIM ŠKOLAMA? Gimnazije iz Novog Sada prve uvele ovo PRAVILO!

Pored učenika, nova pravila bontona u odevanju neće izuzeti ni profesore

  • 31

Škole u Srbiji imaju mogućnost da donesu pravilnik o odevanju đaka na koji bi trebalo da se odazove veliki broj školskih institucija. 

Među prvima u Novom Sadu takva pravila primenjuju dve gimnazije - "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", u kojima je jasno naznačen kodeks oblačenja, i šta je neprikladno za nošenje na nastavu.

UKIDAJU VEŽBANKE U SRPSKIM ŠKOLAMA? Kada čujete RAZLOG, plakaćete od smeha!

Pored učenika, nova pravila bontona u odevanju neće izuzeti ni profesore i ostale zaposlene.

- Kod nas u školi već duže vreme postoji kodeks oblačenja i pravilnik, koga se pridržavaju sve učenice. One već i same znaju kako se treba oblačiti u školi, tako da nikada nismo imali problema, kodeks je uveden iz etičkih razloga - kaže direktorka škole "Svetozar Marović", Tatjana Vukadinović.

U "Isidori Sekulić" upozoravaju da se u gimnaziju ne može doći svakojako obučen. Zabranjeno je, naime, imati kratke pantalone, providnu odeću, dukseve i majice sa neprimerenim natpisima, helanke, visoke potpetice...

U većini srednjih škola doneta su pravila ponašanja, a kućni red važi kako za đake i nastavnike, tako i za roditelje, kada dolaze u školu.

Pošaljite nam u komentarima kako se oblače učenice u vašoj školi, da li imate nekih zamerki na njihov stil oblačenja, i mislite li da će ovo promeniti ponašanje omladine u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.S

    27. novembar 2015 | 15:05

    Najzad jedna prava odluka. Bilo je poslednje vreme da neko pametan na to obrati pažnju. Devojčice se zaista oblače neprimereno, da ne kažem neku grublju reč. Novosađanka sam, i ponosna sam što odluka potiče iz mog grada. Stanujem blizu Medicinske škole, pa vidim decu kad prolaze. Ponekad se zapitam, da li ova deca idu u školu, ili izlaze iz nekog nedoličnog mesta?. Ali ipak su za sve krivi RODITELJI, jer su oni ti koji to DOZVOLJAVAJU. Mati sam Bogu hvala TROJE odrasle dece, ali su i ćerka i sinovi uvek znali šta im kad priliči. Nije kultura, samo: dobar dan, nego i kultura odevanja. Ali ako vidite ženu srednjih godina, pa uz to još i debelu, a utegnutu u helanke, da se ocrta svaki deo tela, svaki komentar je suvišan. Volela bih znati, šta je u njenoj glavi dok se oblači?. Zar misli da je privlačna?. Ne, nije nimalo. Pa kako će onda obući svoju ćerku?. Bravo za novosadske institucije, koje su se izborile za ovu odluku. Sigurno je bilo teško.

  • Velislav

    27. novembar 2015 | 15:23

    Nije mi jasno zašto je to ikada i bilo dozvoljeno.

  • Maki

    27. novembar 2015 | 15:13

    Svaka cast, ja sam nosio kecelju i kikers cipele, postovao uciteljicu i bio srecno dete...sada se u ovom nasem ludilu jako brinem za svoje dete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA