Žarko Laušević se vraća na pozorišnu scenu ulogom, koju NIKO nije očekivao!

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio filmu ostvarenjem "Smrdljiva bajka" posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i na pozorišne daske

  • 2
Žarko Laušević Printskrin: Youtube/Izdavačka kuća HIPATIA

Nakon dve decenije Žarko Laušević s koleginicom Slobodom Mićalović priprema rok mjuzikl "Fantom slobode", čija je premijera zakazana za novembar.

ŽARKO LAUŠEVIĆ DRHTAO NA SAHRANI DRAGANA NIKOLIĆA: "Gaga mi je mnogo značio, mnogo" (FOTO)

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio na film ostvarenjem "Smrdljiva bajka" posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i na pozorišne daske, i to ulogom u mjuziklu "Fantom slobode".

Predstava će premijerno biti izvedena u novembru u Sava centru, a Lauševiću će jedna od partnerki biti Sloboda Mićalović.

- Lauš je upoznat s celim konceptom, koji mu se dopao. On još uvek nije potpisao ugovor, pa se i dalje čeka njegov definitivni pristanak. Tumačiće jednu od tri glavne uloge, ali neće imati muzičkih deonica - kaže izvor za Kurir.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

ŽARKO LAUŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta je sve rekao o novom filmu, ljubavi, beskućnicima... (FOTO) (VIDEO)

Rediteljka Tea Puharić režiraće ovaj komad, koji će prikazati bunt i vapaj za slobodom, a obuhvatiće period sedamdesetih i početak osamdesetih godina u Jugoslaviji, za vreme vlasti Josipa Broza Tita.

U predstavi će igrati mladi, ali i iskusni glumci Dragan Vujić Vujke, Tamara Aleksić, Jelisaveta Karadžić, Ivan Zablaćanski i studenti.

- Projekat je u izradi i planirano je da ga ja režiram - rekla je za Kurir Tea Puharić, koja iza sebe već ima nekoliko uspešnih predstava, a trenutno priprema novu premijeru u Narodnom pozorištu - "Frenki i Džoni".

SRCE DA VAM PREPUKNE: Ovako Žarko Laušević recituje potresnu pesmu o sebi! (VIDEO)

Muziku će raditi beogradski bend "Sinestezija", čiji su članovi Miloš Ratker - vokal, Aleksandar Gospodinov - gitara, Marko Vlajčić - bas, Vladimir Jevtić - bubnjevi i Marko Vesić - klavijature. Mladi muzičari songove će izvoditi uživo, a biće i sami deo ovog spektakla.

Laušević je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario veliki broj zapaženih uloga. Dobitnik je priznanja "Zoran Radmilović" i Grad teatar 1989. godine za ulogu u predstavi "Kanjoš Macedonović", kao i Sterijine nagrade za lik Rastka Nemanjića u predstavi "Sveti Sava" 1990. godine, zbog koje je napadan. Glumac trenutno boravi u Beogradu, gde je došao na sahranu Dragana Nikolića, a u Srbiji će ostati nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • This is our world

    17. mart 2016 | 13:21

    " Dolazim ti kao fantom slobode i zato pokaži sta znaš Dolazim ti kao fantom slobode date vodim ravno do dna" Azra

  • Mima

    18. mart 2016 | 23:59

    Svaka cast.Bog te poziveo.Neka si se vratio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA