PORODICA DEVIĆ U OČAJU: "Nema našeg čeda, srušio nam se čitav život"

- Otac je u šoku i ne može da razgovara. Velika je ovo tragedija. Majka Julijana samo plače i ne izlazi iz sobe... i ona je u šoku. Zanemeo je i Andrijaninj mlađi brat Andrej - tiho govori teča nastradale devojke

  • 11

Belegišani, rodbina, prijatelji i komšije dolazili su juče tokom celog dana da izjave saučešće porodici Dević, koja je u subotu  u saobraćajnoj nesreći na ostvu Tasos u Grčkoj izgubila ćerku Andrijanu (18). Sa Andrijanom je bio prijatelj Marko Subotić (20) iz susednih Starih Banovaca, koji je vozio skuter s kojeg su pali i on je trenutno u stabilnom stanju u bolnici u Kavali. Andrijana nije bila njegove sreće i njeno telo je na obdukciji.

- Otac je u šoku i ne može da razgovara. Velika je ovo tragedija. Majka Julijana samo plače i ne izlazi iz sobe... i ona je u šoku. Zanemeo je i Andrijanin mlađi brat Andrej - tiho govori teča nastradale devojke.

OVO JE ANĐEO ČIJI SE ŽIVOT UGASIO NA TASOSU: Lekari u Kavali se bore za njenog druga (FOTO)

U dvorištu je bilo i Andrijaninih prijateljia koji su pokušavali da saznaju nešto više o nesreći koja je potresla ovo pitomo mesto.

- Oni su pre nekoliko dana otišli na more. Sa njima je bila i Markova rođena sestra. Njih dvoje su drugari, a ne, kao što su neki mediji preneli, momak i devojka - govori za Novosti jedna od Andrijaninih prijateljica.

Foto: Facebook Foto: Facebook

U kuću porodice Dević došla je i Andrijanina nekadašnja nastavnica Marina Đorđević, koja joj je četiri godine u OŠ "Vera Miščević" u Belegišu predavala biologiju.

- Bila je dete za primer. Vodila sam je na razna takmičenja i uvek se trudila da se s nekom nagradom vrati. Vredna, radna, uporna i istrajna - opisala je Andrijanu, sadašnju učenicu Medicinske škole "Zvezdara", koja je pohađala farmaceutski smer.

TRAGEDIJA NA TASOSU: Devojka iz Srbije poginula tokom oluje, mladić u KRITIČNOM STANJU

Meštani, kako za Andrijanu, tako i za Marka, iako živi u susednom selu, imaju samo reči hvale. Belegišani ga znaju kao odličnog sportistu koji trenira za FK Dunav - Stari Banovci.

Foto: ilustracija - Tanjug/Saša Petrović Foto: ilustracija - Tanjug/Saša Petrović

- Njegova porodica se doselila ovde ratnih devedesetih godina prošlog veka. Tu su se skućili, našli zaposlenje... Žao mi je devojke, pred njom je bio život, a nažalost, ugasio se. Nadam se da će se mladić oporaviti i izvući - tiho zbori Spasoje Predić.

Još nije poznato kako je došlo do nesreće,ali meštani prema nekim saznanjima od porodica, pričaju da je Marko iznenada izgubio kontrolu nad dvotočkašem, dok je iza njega sedela devojka i sleteo s puta.

Identifikovana devojka koja je poginula u Grčkoj: DRŽAVLJANKA JE SRBIJE, IMALA JE SAMO 18 GODINA

Konzul Siniša Pavić iz Generalnog konzulata Srbije u Solunu kaže da se o uzrocima nesreće i dalje samo nagađa.

- Još ne znamo šta se tačno dogodilo. Da li je tragičan ishod posledica proklizavanja usled mokrog kolovoza ili se nešto drugo desilo, ostaje da se vidi - ističe Pavić.

Subotić uz koga su sve vreme članovi njegove porodice, još nije dao izjavu o tome šta se tačno dogodilo kobne noći.

- Marko je van životne opasnosti i svestan je. Međutim, u šoku je i on, pa se čeka da se malo smiri, kako bi mogao da bude ispitan - tvrdi neimenovani izvor Novosti.

Marko i Andrijana su u subotu rano ujutru pali sa motora, koji su iznajmili kako bi obišli ostvro.

Grčku su takođe u petak na subotu noć pogodilo nevreme koje je izazvalo požare širom zemlje. Na četiri mesta na Tasosu gromovi su napravili vatrenu stihiju zbog čega su sela Kaziviti i Sveti Pantelejmon evakuisani. Razloga za brigu kada su srpski turisti u pitanju, nema.

- Vatra je većim delom zahvatila šumu iznad letovališta, gde trenutno letuje više od 1.000 turista iz Srbije, ali niko od njih nije ugrožen - rekao je Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    12. septembar 2016 | 08:24

    Kao i uvek,vozac ostaje ziv a suvozač gine

  • Dr. Kefalo

    12. septembar 2016 | 08:52

    Deca i skuter. Uvek bude sličan kraj.

  • Djordje

    12. septembar 2016 | 12:05

    Kao neko ko je doživeo istu tragediju, kome je sin jedinac poginuo na isti način. .mogu da kažem da savršeno znam kako ovo izgleda i kako je ljudima. TO no može rečima da se opiše, ustvari ne postoje reči, niti može nešto roditeljima da se kaže i poruci, svaka rec je suvišna! Dete drago, neka te Bog primi u rajsko naselje medju anđelima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA