≫ 

PANIKA U NJUJORKU: U eksploziji povređeno 29 ljudi, pronađena i druga bomba u ekspres loncu (FOTO) (VIDEO)

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da je po prvim indicijama u pitanju namerno izazvana eksplozija

  • 15

Najmanje 29 osoba je ranjeno u eksploziji koja je noćas potresla kvart Čelsi u na njujorškom Menhetnu, a na drugoj lokaciji u istom delu Njujorka pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je Si-En-En pozivajući se na izvore u policiji.

Trenutak kada je puklo na Menhetnu: Snimljena eksplozija u Njujorku (VIDEO)

Navodi se da policija proverava video snimke sa mesta prve eksplozije na kojima se čini da je prikazana osoba koja ostavlja nešto iza sebe, što je policajce dovelo do zaključka da se radi o namernom činu.

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da je po prvim indicijama u pitanju namerno izazvana eksplozija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mi ne vidimo vezu sa terorizmom - dodao je De Blazio.

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da je po prvim indicijama u pitanju namerno izazvana eksplozija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Zasad nema dokaza da je u pitanju teroristički napad, niti ima indicija da je ovo povezano sa incidentom u Nju Džersiju. U ovom trenutku smatramo da nema neposredne pretnje po Njujork. Ipak, ovde je u pitanju namerni čin. Zato su svi u punoj pripravnosti, posebno antiterorističke jedinice, svi radimo na ovom slučaju i nema razloga za brigu - rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Predstavnici hitnih službi su naveli da je od 29 povređenih njih 24 prebačeno u bolnicu, mahom zbog ogrebotina i posekotina, kao i da su kod jedne osobe konstatovane teško povrede.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Čuo se veliki udar. Njujork je uvek glasan, ali ovo je bilo nešto zaista veliko. Pomislio sam da se srušio neki kran - kaže jedan svedok za Hafington post.

Stakla na zgradama u blizini eksplozije su popucala, ceo kvart je blokiran, a dve zgrade su evakuisane "iz predostrožnosti".

Antiteroristčke jedinice njujorške policije su saopštile da "budno prate situaciju" i pozvale građane da prijave bilo šta sumnjivo.

Policijski zvaničnici su saopštili da se istraga sprovodi na više mesta u gradu, kao i da je "pojačana policijska aktivnost" na nekoliko lokacija.Ubrzo posle jake detonacije pronađen je i ekspres lonac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi Srbin

    18. septembar 2016 | 08:28

    Ima li mrtvih ovo je samo kampanja da Klintonova pobedi

  • ,Sumadinac

    18. septembar 2016 | 09:54

    Sto ih ne bombarduju radioaktivnim bonbama nego obicnim to se nevazi

  • Milo.pg

    18. septembar 2016 | 10:37

    Ovo je petarda vama treba da pukne atomska bomba!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA