≫ 

Svaki Srbin koji ima mobilni telefon treba da se raduje ulasku u EU ​zbog OVOGA!

Odluka Evropskog parlamenta da ukine roming odnosi se samo na zemlje koje su već članice

  • 8

Evropska unija nedavno je donela odluku da za svoje članice ukine naplatu rominga, dok će Srbija na takvo nešto morati još da sačeka.

Povodom vesti da će građani EU moći da koriste mobilne uređaje bilo gde u EU po istoj ceni koju plaćaju kod kuće, pitali smo ministra Rasima Ljajića kada će Srbija ukinuti roming.

- Kada Srbija uđe u Evropsku uniju - rekao je Ljajić.

Evropska unija u potpunosti UKIDA ROMING

Odluka Evropskog parlamenta da ukine roming odnosi se samo na zemlje koje su već u EU.

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u pomenute četiri zemlje, od jula su dodatno snižene.

U skladu sa potpisanim sporazumom, odlazni pozivi u romingu za pomenute četiri zemlje koštaju 0,24 evra po minutu, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 evra.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 evra dok jedan megabajt interneta sada košta 0,45 evra umesto dojučerašnjih 0,70 evra.

AKO LETUJETE U OVIM ZEMLJAMA, PLATIĆETE MANJI RAČUN ZA TELEFON: Roming je pojeftinio!

Ukidanje rominga ipak ne znači da će moći stalno da se koristi strani broj kako bi se smanjili troškovi. Na primer, smatraće se zloupotrebom ako neko kupi SIM karticu u članici EU gde su cene manje nego u njegovoj zemlji i stalno je koristi, ili ako stalno boravi u inostranstvu sa SIM karticom iz svoje zemlje.

DA, LEPA VEST, EVROPA UKINULA ROMING: Ali šta to znači za NAS?

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA