ZLATIBORCI VELIČAJU SVOJE VELIKE NEMAČKE PRIJATELJE: Srbija dobila 10.000 evra za obnovu nacionalnog blaga!

Kuća koja je zaštićena kao muzej i spomenik kulture obnavljana je 70-ih godina prošlog veka, ali su radovi zaobišli popravku krova

  • 2

Ogranizacija SWRD iz Nemačke odborila je 10.000 evra za rekonstrukciju krova rodne kuće Dimitrija Tucovića u zlatiborskom selu Gostilje.

Prelep prizor iz Novog Sada: Ispala mu puna kanta farbe na ulici, pa je napravio čudo (FOTO)

Nemci su podržali predlog turističkih organizacija Zlatibor i Užice, te Turističkog udruženja Gostilje, da se renovira krov daščare u kome je rođen Tucović, uz uslov da posao bude završen do 1. aprila.

Kuća koja je zaštićena kao muzej i spomenik kulture obnavljana je 70-ih godina prošlog veka, ali su radovi zaobišli popravku krova koji je poslednji put obnavljan daleke 1953.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. decembar 2016 | 18:10

    Bio sam u avgustu na zlatiboru i trajno sam se razocarao,centar unisten visoko gradnjom,buka radnika koji rade do kasno.Nema više onog planinskog šarma...sve je podređeno komercijali i to na veoma neukusan način.Jedino još pogled sa spomenika podseća na neki davni zlatibor.Tako da nikakav ino novac u bilo koje svrhe neće popraviti naš bezobraluk i neukus.

  • Тутор

    9. decembar 2016 | 14:52

    Коме ће ако неће њему, ипак је толике године радио за њих, док није страдао од њихове руке, неки кажу херојски.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA