DEČAK PIROMAN ZAPALIO ČOVEKA IZ ZABAVE? Užasavajući detalji nezapamćenog zločina u Novom Sadu

Sva tri dečaka imaju manje od 14 godina i po zakonu ne mogu da odgovaraju za ovaj zločin

  • 2

Novosadska policija privela je juče dečaka S.J. (12) zbog sumnje da je namerno zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iza prodavnice na Bulevaru Oslobođenja 21 u Novom Sadu.

 

"SAMO SMO SE IGRALI": Ovo je izjava maloletnika koji su zapalili beskućnike i jednog ubili!

 

Tereti se da je u noći između ponedeljka i utorka zapalio nesrećnog čoveka dok su njegova dva, godinu dana starija druga, sve posmatrala.  Dragutin je dovezen u Urgentni centar sa opekotinama koje su mu prekrile 90 odsto tela. Nakon duge borbe lekara da mu spasu život, nesrećni čovek je preminuo u utorak u 9 ujutru.

 

Dečak koji je zapalio čoveka kaže da mu nije bila namera da ga ubije, već da mu je bilo zabavno da zapali novine i baci na njega. Zapravo, dečaci su prvo hteli da ukradu invalidska kolica koja su bila pored beskućnika, ali su se onda odlučili na ovaj mnostrouzni čin.

 

Čovek je odmah počeo da gori, a dečaci su pobegli.

 

- Prvo smo pomislili da se čovek sam zapalio cigaretom, ali kada je ovaj drugi beskućnik došao sebi, jer je bio u alkoholisanom stanju, rekao nam je da su tu bila neka deca koja su palila novine. Verovatno je i preminuli beskućnik bio pijan - kažu za Blic iz policije.

 

Kako beogradski mediji prenose, dečak je rekao da je zapalio čoveka jer "mu je tako došlo".

 

Inače, dečak koji je izazvao požar ima porodicu, dok jedan od njih trojice živi u Domu za decu bez roditeljskog staranja u Sremskoj Kamenici.

 

Sva tri dečaka imaju manje od 14 godina i po zakonu ne mogu da odgovaraju za ovaj zločin.

 

Inače, Todorčević je bio korisnik Centra za socijalni rad, a rukovodilac tog prihvalitišta Anđelka Barać kaže da je on živeo kod njih dve godine.

 

- Bio je u trajnom smeštaju u Futogu, a onda je sa jednom ženom napustio smeštaj i sa njom iznajimio stan u Novom Sadu. Oboje su bili alkoholičari. Ona je umrla, a onda je on počeo da smuca po ulicama. On ima penziju i petoro dece. Svi su odrasli, ćerka mu živi u Beočinu. a ostali u inostranstvu - kaže.

 

(Telegraf.rs/Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    15. decembar 2016 | 09:01

    Већ сад су показали своју проблематичну природу.Сад се формирају у њихове личности,и на површину излазе доминантне особине...На време нешто предузети.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA