50.000 EVRA ZA NOVOGODIŠNJU RASVETU: Valjevo se odreklo koncerta i kupilo ukrase posle 20 godina (FOTO)

- Doneli smo odluku da umesto koncerta kupimo ukrase za grad, kao što to imaju i drugi gradovi. Godinama slušamo primedbe kako nam je grad siv i kako za praznike izgleda pusto i loše i odlučili smo da to promenimo - rekao je za Telegraf.rs zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić

  • 0

Valjevo je ove godine dobilo novu novogodišnju rasvetu, čije postavljanje će biti vrlo brzo završeno, a za te namene je iz gradske kase izdvojeno 5, 9 miliona dinara. Ukrasi se postavljaju u centralnim valjevskim ulicama i na trgovima.

Beograd je od večeras zvanično spektakularan: Puštena u rad novogodišnja rasveta (FOTO)

Odluku o nabavci nekoliko vrsta svetlećih  dekorativnih ukrasa, od "ledenih zavesa“ do svetlećih ukrasa za stubove, doneli su gradski urbanisti.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže za Telegraf.rs da će "ledena zavesa“ biti postavljena na balkonu Centra za kulturu, glavnim raskrsnicama, kao i duž Karađorđeve i Ulice Kneza Miloša.

- Svetleće pahulje biće postavljene duž Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, na Gradskom trgu, dok će male svetleće pahulje biti postavljene na lampionima u pešačkoj zoni od Muzeja do hotela "Grand“.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovako izgleda kada student okiti jelku (FOTO)

Odluka da se za novogodišnje ukrase izdvoji skoro 50.000 evra izazvala je brojne negativne komentare građana, koji smatraju da je taj novac mogao korisnije da se potroši.

S druge strane, zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić kaže da novogodišnji ukrasi nisu kupljeni u poslednjih 20 godina i da Valjevo zaslužuju da za novogodišnje praznike izgleda kao i drugi gradovi, koje krase svetleći ukrasi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Doneli smo odluku da umesto koncerta kupimo ukrase za grad, kao što to imaju i drugi gradovi. Smatramo da je ovo značajno bolje od toga i u planu je da i naredne zime kupimo još potrebnog nakita. Imaćemo jedan zavidan izgled grada. Godinama slušamo primedbe kako nam je grad siv i kako za praznike izgleda pusto i loše i odlučili smo da to promenimo. Zašto i Valjevo ne bi izgledalo kao drugi gradovi? Godinama se govori o tome kako nije okićen grad, sad će biti okićen - kaže Jeremić.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA