Na usni joj se pojavila modrica, a onda se pretvorila u tumor veličine kivija: Osmeh devojčice koja nije mogla da jede i govori (VIDEO)

Hemangiom je dobroćudni tumor koji se formira stvaranjem prevelikog broja krvnih sudova ispod površine kože

  • 3
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Maloj Brajani Bruer iz Ohaja je u prvim mesecima života izrastao tumor veličine kivija, zbog čega devojčica nije mogla normalno da govori, jede, pa čak ni da se smeje.

>>> Nije smela kod lekara, a kada su je operisali nisu mogli da veruju šta su joj izvadili iz stomaka! (VIDEO)

Ona je imala samo dve nedelje kada su njeni roditelji primetili nešto što je izgledalo samo kao mala modrica na gornjoj usni, ali doktori su ustanovili da je u pitanju hemangiom.

To je dobroćudni tumor koji se formira stvaranjem prevelikog broja krvnih sudova ispod površine kože. Često se javljaju u prvim nedeljama života i obično nestaju do desete godine. Ipak, u dosta slučajeva hemangiomi mogu biti trajni, pa je laserska operacija je običajeniji način odstranjivanja kod pacijenata starijih od 10 godina.

Tumor je na Brajaninoj usni sve više rastao i za sedam meseci dostigao je veličinu kivija. Ali, to nije bio kraj devojčicinih muka, hemangiom je postao pet puta veći od njene donje usne, pa je dete imalo velikih problema sa govorom i ishranom.

Njenim mukama je došao kraj kada je napunila tri godine zahvaljujući humanim hirurzima iz Majamija, koji ne samo da su besplatno odstranili tumor, već su i plastičnom hirurgijom rekonstruisali donju usnu kako bi Brajana mogla da izraste u potpuno normalnu devojčicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magdalena

    16. decembar 2016 | 17:31

    Prelepa je....zelim joj od srca zdravlje u srecu....

  • Maja

    17. decembar 2016 | 07:59

    Pa sto su cekali tri godina da je vode kod lekara. Neka je ziva i zdrava!

  • ATIMUS

    18. decembar 2016 | 03:14

    Mukica ...dace bog da se izleci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA