U Indiji na pijacama preprodaju snimke silovanih žena! Žrtve su od 6 do preko 60 godina

Na pitanje novinara, zašto gledaju takve snimke, jedan od sagovornika kaže: - To su prljave stvari. Ali, smiruju naša srca!

  • 5

Više od mesec dana pošto je objavljen istraživački izveštaj o video snimcima silovanja koji se prodaju na pijacama u Utar Pradešu u Indiji, malo toga je urađeno da se zaustavi sve veća trgovina nasilnim i eksplicitnim snimcima.

STIŽE NAJBRUTALNIJI RIJALITI ŠOU IKAD: U njemu će biti dozvoljeno SILOVANJE I UBIJANJE!

Vrhovni sud je samo "pribeležio" slučaj pošto je jedna nevladina organizacija traži da se pokrene akcija da se zaustavi širenje snimaka.

Sud vrši pritisak na vladu da smisli rešenje u vidu konkretne akcije, kao što je donošenje novog zakona.

Prema podacima Biroa za nacionalni kriminal, najmanje 34.651 slučaj prijavljen je širom Indije tokom 2015. godine. Žrtve su stare od šest do preko 60 godina. Nasilje prema ženama je u porastu za devet odsto tokom prošle godine.

Komentarišući stav policije, Jagmati Sangvan, borac za prava žena rekla je da "situacija pokazuje koliko je policija neosetljiva kada su u pitanju zločini prema ženama.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na snimcima, lica žena se vide i glasovi se jasno čuju. Često ih snimaju u svrhu ucenjivanja i da ih spreče da odu u policiju. Kad dođu na prodajno mesto gde znaju da mogu to da kupe, muškarci traže "lokalni film" ili "vacap video".

Koštaju koliko i jeftiniji obrok, između 30 centri i 3 dolara. Na pitanje novinara, zašto gledaju takve snimke, jedan od sagovornika kaže:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To su prljave stvari. Ali, smiruju naša srca! Ko ne bi gledao ovo? Svi gledaju!

Na nekima od ovih snimaka teško je dokazati da se zapravo događa silovanje. Ali i samo njihovo postojanje zabrinjava s obzirom na veliki broj seksualnih napada u Indiji.

(Telegraf.rs / Izvor: aljazeera.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA