SVAKA ČAST: Novi Sad donirao 5 miliona dinara za obolelu decu (FOTO)

Od novca iz Fonda 45 mališana bilo na lečenju u inostranstvu, 89 je radilo dijagnostiku bolesti, a 20 je, uz pomoć inostranih stručnjaka, lečeno u Srbiji

  • 3

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja potpisali su danas u Gradskoj kući u Novom Sadu ugovor o donaciji 5 miliona dinara koji će iz gradske kase otići u Fond za lečenje dece obolele od teških bolesti.

 

SRBIJA DOBILA "VODIČ ZA PRAĆENJE DECE": Pedijatrima će sada biti mnogo lakše

 

- U dogovoru sa ministrom novac ide u Fond za lečenje dece kojima je potrebno obezbediti zdravstvenu pomoć u inostranstvu. Pokazali smo da ne vodimo politiku jakih naslova i jeftinih političkih poena, nismo uskratili grad ni za jedan događaj koji treba da ima na svojim trgovima i ulicama, a s druge strane socijalno odgovornu politiku ne vodimo samo jedan dan nego tokom cele godine – rekao je Vučević.

 

Zlatibor Lončar rekao je da je uz pomoć ovog fonda već 45 mališana bilo na lečenju u inostranstvu, 89 je radilo dijagnostiku bolesti u stranim zemljama, a 20 je uz pomoć inostranih stručnjaka lečeno u Srbiji. On se zahvalio Novom Sadu na ovoj donaciji.

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

 

- Nastojimo kada god možemo da platimo stručnjake iz inostranstva da intervenciju obave u Srbiji kako deca ne bi imala dodatna opterećenja, a tako se pruža prilika i našim stručnjacima da uče – izjavio je ministar.

 

On je pozvao sve građane da, kada imaju problem i lekari procene da ne može da se reši u Srbiji, dođu sa njihovim doktorom i dokumentacijom kako bi Komisija mogla u najkraćem roku da obezbedi podršku.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA