≫ 

Vučić za 1. maj sa radnicima "Kolubare" o CENI STRUJE i ulaganjima u Rudarski basen

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari i istakao neće biti povećanja cene električne energije

  • 54

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu. Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu, rekao je Vučić koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Vučić ima lepe vesti: U aprilu suficit u kasi, povećavamo minimalac

Vučić pozvao Erdogana u posetu Srbiji

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska polja D u Kolubari.

Vučić je naveo da se danas razgovaralo o tome kako da se ubrzaju procedure oko javnih nabavki, ali i o regulisanju statusa radnika koji su na privremeno-povremenim poslovima.

Premijer i izabrani predsednik Srbije je radnicima preneo da se razgovara i o zaštiti na radu, te nabavci bolje opreme.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Olakšaćemo i javne nabavke u narednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog zamerki koje smo imali EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se podigne nivo prozividnje struje, ali i uglja - rekao je Vučić.

- Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016. godine -  poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, da bi godišnji rast BDP bio 3 odsto, u naredna tri kvartala mora biti 3,7 procenta.

On je preneo da je sa sindikatom bilo reči i o tome da radnici na privremeno povremenim poslovima dobiju stalni radni odnos.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dobro je, kaže, što je nezaposlenost pala na 13 procanata, a cilj je da za dve godine padne i ispod 10 odsto, odnosno ispod proseka zemalja EU.

Vučić je podsetio da je sa radnicima bio i kada je uklanjana voda sa kopa Tamnava i danas, na praznik, i da vodi računa o njihovim interesima i portrebama, u skladu sa mogućnostima.

Razmišlja se, na primer, o daljem povećanju minoimalne cene rada, koja je, podsetio je, sa 121 povećana na 130 dinara po satu rada, a namera je da se još poveća, ali mora da se razgovara i sa poslodavcima, na Socijalno-ekonomskom savetu.

Nema povećanja cene struje

Premijer i izabrani predsednik Srbije izjavio je i da neće biti povećanja cene električne energije i da se o tome uopšte nije ni razgovaralo.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska rudarskog basena Kolubara kazao da jeste istakao potrebu povećanja proizvodnja električne energije i da je to zadatak pred EPS-om, ali i podvukao da nije bilo razgovora o nekom povećanju cene struje.

U tom smislu Vučić je dodao da ima stvari koje nisu dobre u radu EPS-a, ali i podvukao da to javno preduzeće ima 440 miliona evra na računu, ili 55 milijardi dinara. On je upitao da li neko pamti da je EPS ikada imao toliko novca i dodao da i Petrohemija ima 60 miliona evra na računu što je dovoljno za stabilnost i u slučaju da naiđu neka "teška vremena", odnosno veliki skokovi cena energenata.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajka

    1. maj 2017 | 21:14

    Sve pohvale radnicima Kolubare na njihovom radu i pozrtvovanosti za svoju zemlju, a oni neradnici sto setaju Beogradom treba da se stide pred ovakvim radnicima.

  • aleksa

    1. maj 2017 | 18:57

    Kapa dole za naše rudare.

  • Slobodan

    1. maj 2017 | 18:58

    Dobro jeda ce radnici koji rade u proizvodnji biti primljenji za stalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA