PANIKA U SMEDEREVU: Oko 220 mališana se otrovalo pljeskavicama!

Dečji dispanzer u Smederevu saopštio je da je tokom ponedeljka primljeno oko 220 dece sa klasičnim simptomima trovanja: mučnina, povraćanje, dehidriranost i dijareja

  • 10

Oko 220 dece je najverovatnije otrovano pljeskavicama koje su se prodavale na manifestaciji "Smederevska jesen".

Dečji dispanzer u Smederevu saopštio je da je tokom ponedeljka primljeno oko 220 dece, sa klasičnim simptomima trovanja: mučnina, povraćanje, dehidriranost i dijareja.

Deca su pristizala i pregledana tokom celog dana - u prvoj i drugoj smeni. Zajedničko za sve njih jeste to da su jeli pljeskavice na brojnim štandovima brze hrane, koje su postavljene u centru grada, jer se tokom septembra održava manifestacija "Smederevska jesen".

Zbog toga se pretpostavlja da su se deca otrovala pokvarenim mesom od kog su se pravile pljeskavice. Većina njih rekla je lekarima da su kupovali pljeskavice na štandu u blizini glavne autobuske stanice, preko puta smederevske tvrđave.

O ovom slučaju masovnog trovanja, uprava Dečjeg dispanzera u ponedeljak uveče obavestila je nadležne inspekcije, direktora Opšte bolnice "Sveti Luka", gradonačelnicu i medije. Više detalja biće poznato tokom utorka i srede, kada inspekcije budu obavile sve neophodne kontrole.

(D.K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    10. septembar 2013 | 00:56

    Pa da,inspektori izlaze na uviđaj,ne daj bože da dignu svoja dupeta iz fotelja da spreče nešto ilu da kontrolišu hranu koja se tako prodaje.Da li su i njihovi jeli te pljeskavice?Sta da je neko ne daj bože umro?Kolateralna steta.Sram ih bilo života koji žive!

  • Perica

    10. septembar 2013 | 06:32

    Bitno da se patriJote bune protiv Meka, a tamo se tacno zna sta se jede, poreklo, nacin cuvanja, sve. A te "velikosrbe" koji bi radje otrovali decu jer su i sami otrovani nekakvim indoktrinacijama ne bi ni komentarisao.

  • srx

    10. septembar 2013 | 02:28

    Nema bre,to smo mi, ima da te otruje samo da zaradi dinar vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA