Bivši Krkobabićev vozač osuđen na tri godine zatvora!

Majka Marka Đorđevića (21), stradalog u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Željko Gole, kaže da je kazna blaga, ali da joj je važno da je utvrđena krivica

  • 6

Željko Gole, nekadašnji vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora.

Gole je 9. juna 2009. godine na Pančevačkom mostu službenom "škodom superb", sa 1,56 promila alkohola u krvi, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Marko Đorđević (21) i u kojoj je teško povređen Boban Petrović.

Njemu je izrečena i mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u roku od tri godine, pošto završi sa izdrzavanjem kazne.

Sudija Nataša Albijanić rekla je u obrazloženju presude da je Gole kriv za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Utvrđeno je da je vozio brzinom od 77 kilometara na sat i da je imao vremena da uoči motor koji je vozio Marko Đorđević, da je držao bezbedno odstojanje - rekla je sudija i navela da je kao olakšavajuća okolnost uzeto to što je mlad i neosuđivan.

Majka pokojnog Marka Valentina Đorđević kaže da je kazna blaga, ali da joj je važno da je utvrđena krivica.

- Kakva god da je presuda, ona meni ne može da pomogne i vrati sina - kaže majka nastradalog.

Ovo je druga po redu presuda nekadašnjem vozaču Vlade Srbije, koji je posle nesreće dobio otkaz. Raniju, koja je bila ista kao i danas izrečena, ukinuo je Apelacioni sud i naredio novo suđenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovi

    27. septembar 2013 | 11:17

    Pa ne mogu da verujem, vozio pijan i pretpostavljam da je 77km/h bilo brže od dozvoljenog ograničenja, kriv 100% i dobio SAMO 3 godine za oduzeti mladi život, verovatno će izaći iz zatvora za 2 godine, zar život u Srbiji samo toliko (ne)vredi. Ja da sam roditelj tog dečaka popio bi koju pa "overio" tog majmuna i onda bi na sudu rekao da sam bio pijan i da nisam pre osudjivan i onda bi odležao 2-3 godine za svoje dete, mada da se to dedi roditelj bi sigurno dobio mnogo dužu zatvorsku kaznu.

  • ДејанНС

    27. septembar 2013 | 11:26

    Е Србијо и твоји закони!!!Пијан убио момка,добије 3 године!!!Немам речи више стварно!

  • Marina Marković

    27. septembar 2013 | 12:32

    U ovoj drzavi vise dobijes ako ubijes zivotinju,nego coveka :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA