ODMOR ILI OTKAZ: Zašto nema "Razgibavanja" na B92?

B92: U pitanju je "zasluženi odmor" do 13. januara, na koji pored "Razgibavanja" odlaze i Brakus od 3 do 5, Hulahop, Kažiprst, Dnevnik * Mare: Naših emisija više nema ni na sajtu b92, nisu valjda i slušaoci na odmoru?

  • 16

Jedna od najslušanijih radio-emisija u Srbiji - "Mentalno razgibavanje" - do daljeg neće biti emitovana na radiju B92.

I dok se na Tviteru razvila žestoka polemika oko toga da li je u pitanju trenutna cenzura ili trajno "skidanje" kultne emisije koju vode legendarni voditelji Dare i Mare, nadležni sa B92 tvrde da je u pitanju "zasluženi odmor" do 13. januara 2014, na koji, pored "Razgibavanja", odlaze i emisije "Brakus od 3 do 5", "Hulahop", "Kažiprst", "Dnevnik", "Život kao takav"...

Na pitanje Telegrafa zašto više nema "Razgibavanja", kao i zbog čega stare emisije Dareta i Mareta ne mogu više da se preslušaju ni na internet sajtu B92, dobili smo sledeći odgovor:

- Prelazak iz stare u novu godinu na B92 biće, kao što je najavljeno, obeležen novogodišnjim programskim sadržajima. Zimski i dečji bioskopi B92 tokom praznika donose mnogo kvalitetnih filmskih naslova, od klasika do najnovijih bioskopskih blokbastera. U samoj novogodišnjoj noći zaokružićemo godinu smehom i dobrom zabavom, pa za gledaoce pripremamo specijalna izdanja emisija "Bulevar B92", "Razgibavanje" i "24 minuta sa Zoranom Kesićem". Praznični ritam s televizije prenosimo i na radio B92. Od danas, 26. decembra, pa sve do 13. januara 2014, na zasluženi odmor odlaze emisije "Mentalno razgibavanje", "Brakus od 3 do 5", "Hulahop", "Kažiprst", "Dnevnik", "Život kao takav"... U predstojećem periodu, slušaoce našeg radija očekuje mnogo više muzike, kojom ćemo podgrejati prazničnu atmosferu - navodi se u saopštenju B92.

U izjavi za Telegraf voditelj "Razgibavanja" Darko Mitrović tvrdi da je u pitanju "iznuđeno saopštenje":

- U pitanju je iznuđeno saopštenje o navodnom odmoru na koji smo poslati u 8 sati uveče, bez prethodnog obaveštanja ili razgovora s nama. Problematična je bila politička tema koju smo najavili da će biti u današnjoj emisiji koja je skinuta, a priča o zasluženom prinudnom prednovogodišnjem odmoru  je dobrodošla B92, da nas u paketu sa ostalima skloni, navodno do 13. januara. A nije mi jasno i zašto naše stare emisije više ne mogu da se čuju na sajtu B92, pošto slušaoci koji vole naš rad nisu na prednovogodišnjem odmoru. I pored svega nadam se da se čujemo već 14. januara - navodi voditelj "Razgibavanja".

Ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije Branko Ružić poželeo je da se u Novoj godini emisija "Mentalno razgibavanje" vrati na talase Radija B92 i istakao da je bio "frapiran" informacijom da je ta emisija skinuta sa programa.

- Građanima želim mnogo zdravlja i uspeha na poslovnom planu, što više vremena sa porodicom, i da se na Radio B92 vrati ''Mentalno razgibavanje" - rekao je šaljivo Ružić novinarima u parlamentu, koji su ga zamolili da građanima uputi novogodišnju poruku.

On je dodao je da je redovno slušao tu emisiju, ali i da mu nije cilj da ulazi u samu uređivačku politiku Medijske kuće B92.

Pogledajte šta je o ukidanju ove emisije izjavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija zemlja najjadnija

    26. decembar 2013 | 13:06

    I posle se zalimo kako je bilo u Slobino vreme, sloboda govora vise nego slobodna, studio b, b 92, danas... a sad, jedno jutro se NEKOME nije svidelo sta su pominjali i automatski ukidanje... ko prati znace o cemu je rec

  • rider

    26. decembar 2013 | 13:04

    JEZIVO!!!

  • andrea

    26. decembar 2013 | 13:20

    Severna Koreja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA