BOLNIČAR SAMOUBICA: Ovaj čovek je ubio 15 ljudi u Volgogradu! (VIDEO)

Pečenkin se pre godinu dana pridružio bandi islamista Dagetsana, a nakon nekog vremena je prešao u islam i uzeo ime Ansar ar-Rusi. Jutros je aktivirao bombu koja je jednaka eksploziji koju izaziva četiri kilograma TNT-a

  • 12

Iza stravičnog bombaškog napada na trolejbus pun putnika u Volgogradu, koji se dogodio jutros, najverovatnije stoji Pavel Pečenkin (32), bivši ruski bolničar koji se 2012. godine pridružio islamskim teroristima sa Kavkaza.

Pečenkin je aktivirao bombu koja je jednaka eksploziji koju izaziva četiri kilograma TNT-a. Rođen je u regionu Mari El, a pre godinu dana pridružio se bandi islamista Dagetsana tako što je bez pozdrava napustio roditeljsku kuću. Majci je na kompjuteru ostavio poruku da odlazi, a od tog trenutka sve do terorističih napada u poslednja dva dana s roditeljima je kontaktirao samo tri puta i to preko interneta.

Pečenkin bio je pripadnik ćelije Buinaksk koja deluje na području Dagestana. Rođen je u gradu Volžk, a ruski mediji saznaju da su u proleće 2012. njegovi roditelji, Nikolaj i Fanazija, došli u Dagestan da ga traže i vrate kući.

Njihova potraga nije urodila plodom i bez susreta sa sinom vratili su se kući. Pavel je tokom boravka u Dagestanu prešao u islam i uzeo ime Ansar ar-Rusi. Pavelov otac već je policiji dao krv za DNK analizu kojom bi trebalo da se utvrdi da li je njegov sin poveo u smrt najmanje 30 ljudi.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs /Izvor:rg.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    30. decembar 2013 | 13:51

    One kojima od rodjenja ispiraju mozak mogu nekako i da shvatim, ali ovakve buzdovane nikad necu razumeti!

  • MikiGrobar

    30. decembar 2013 | 14:05

    kao i obicno "hrabri" islamisti ubijaju neduzan narod bombama......treba Putin da digne pola vojske i izbrise dagestan sa lica zemlje!

  • Bravo

    30. decembar 2013 | 14:21

    Islam ovo ne podrzava. To je vera mira...takve teroristicke grupacuje namerno nazivaju islamskim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA