Broj autobusa u saobraćajnim špicevima neće biti smanjivan

Neće biti linearnog smanjenja saobraćaja, broj vozila u špicevima će biti isti kao i do sada, već će se mera smanjivanja broja vozila primenjivati samo u trenucima kada zaista nije potrebno da ih na ulici bude u tom broju.

  • 7

Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz, kaže da se gradski prevoz od 1. septembra neće linearno smanjivati za 10 odsto jer će broj vozila u špicu biti isti kao i do sada.

Ova mera optimizacije primenjivaće se samo u doba dana kada nema velike potražnje za prevozom, što neće uticati na kvalitet prevoza koji građani koriste.

– Reč je o meri koja se preduzima zarad bolje optimizacije i racionalizacije saobraćaja u Beogradu. Neće biti smanjen broj autobusa u špicevima. To se neće desiti ni na gradskim ni na prigradskim linijama, već će se ta mera primenjivati samo u doba dana kada nema velike potražnje za prevozom.

 

Dakle, neće biti linearnog smanjenja saobraćaja, broj vozila u špicevima će biti isti kao i do sada, već ćemo meru smanjivanja broja vozila primenjivati samo u trenucima kada zaista nije potrebno da ih na ulici bude u tom broju.

U vreme kada je svaki dinar važan, želimo da uštedimo na takav način da građani nijednog trenutka ne budu oštećeni, da imaju kvalitetan i redovan prevoz, a da zauzvrat omogućimo najefikasnije i najoptimalnije funkcionisanje javnog gradskog prevoza – rekao je Uglješa Mitrović.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алзо

    21. avgust 2014 | 16:29

    Svašta, smanjivanje broja vozila neće uticati na kvalitet prevoza???????

  • Dejo

    21. avgust 2014 | 16:09

    Još nam odredjuju kad smemo da se vozimo.Narode šta ti rade

  • Neko iz mase

    21. avgust 2014 | 20:15

    Kako je moguce da vec vise od 20 godina na vlast u GSP-u dolaze razni likovi sa fix idejama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA