DOČEK NOVE GODINE ZA 1.000 DINARA: Moguće je! Evo i kako

Ako ste odlučili da Novu godinu proslavite u glavnom gradu Srbije, onda morate znati da je to moguće za manje od 10 evra

  • 9

Nova godina se bliži, a vi nemate puno novca? Zato želite da ostanete kod kuće. To nije loša varijanta, ukoliko vam dođe društvo ili porodica. Ali, ako svi idu negde, onda ćete sigurno poželeti da se priključite dragim ljudima i sa njima uđete u 2015. godinu.

Da li ste znali da u Beogradu možete provesti doček Nove godine za 1.000 dinara?

Možda na prvi pogled zvuči nemoguće, ali ako se dobro organizujete i isplanirate trošak, zaista vas neće izaći više od ove cifre.

U nekoliko koraka, možete proći jeftino i dobro, u centru prestonice, a da se pritom odlično provedete.

Prva stvar koju morate imati na umu jeste da je besplatno slaviti Novu godinu na javnim, otvorenim mestima, poput trgova. U centru prestonice se svake godine pojavljuje neko od poznatih estradnih umetnika, peva sugrađanima i zajedno sa njima ulazi u narednu godinu.

Vlado Georgiev, Ceca, Željko Joksimović, samo su neki od poznatih pevača koji su svojim pesmama ulepšavali doček, na otvorenom i što je nabitnije, potpuno besplatno.

Što se tiče troška, ovo vam je jedna od najboljih varijanti.

Dakle, doček na nekom od otvorenih mesta u Beogradu košta svega 0 dinara.

Za 220 dinara sebi možete pruštiti flašu piva od dve litre, jer je kod nas tradicija da se na novogodišnje veče zalije. Ako ste pušač, pakla cigareta će vas u proseku koštati isto toliko, pa će vam za ova dva zadovoljsta oduzeti oko 450 dinara.

U džepu će vam ostati oko 55o dinara, koje možete potrošiti na hranu. U kiosku brze hrane, možete poručiti pljeskavicu, parče pice ili nešto od roštilja, što će vam oduzeti oko 250 do 300 dinara.

Dakle, sada vam ostaje oko 250 dinara u džepu. 

Njih možete potrošiti na žvake, koje koštaju 60 dinara i onda kod sebe imate 190 dinara.

Nešto slatko za kraj, popout čokoladice, i onda ste potpuno siti. Naravno, ako niste pušač, ostaje vam taj liksuz da možete sebi priuštiti još koju flašu piva, vina ili jednostavno soka- ukoliko ne volite alkohol.

Dakle, konačni spisak dočeka za 1.000 dinara je:

1. Flaša piva od 2 litre 220 dinara

2. Doček na trgu 0 dinara

3.  Pakla cigara 220 dinara (okvirno)

4. Pljeskavica, meso na roštilju 250-300 dinara (okvirno)

5. Žvake 60 dinara

6. Čokoladica 70 dinara.

Ukupan trošak je 870 dinara, što znači da vam u džepu ostaje 130 dinara. Sasvim dovoljno da se vratite kući, gradskim prevozom, ili stignete na željenu lokaciju, prvim jutarnjim autobusom.

Takođe, možete se opredeliti i za kućnu varijantu, odnosno proslavu kod prijatelja. Tada trošak odlazi samo na piće i cigarete, a u nekim slušajevima se društvo "učipi", pa svi daju po 1.000 dinara kako bi podmirili troškove za celu noć.

Treća varijanta jeste da potražite kafić u kojem nema rezervacije. U prestonoci postoje objekti u kojima je dovoljno samo doći i sesti, čak i kada se čeka Nova godina.

Tu možete popiti nekoliko pića, a da trošak ne pređe 650 dinara. U tom slučaju, ostaje vam tačno za hranu i prevoz autobusom do kuće.

Za koju god se varijantu odlučili, jedno je sigurno - nećete pogrešiti ni u jednom slučaju.

Mi vam od srca želimo sjajan provod za doček i puno lepih trenutaka u Novoj 2015. godini!

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?@

    31. decembar 2014 | 23:39

    Bože kako je VELIKA ta hiljadarka kad je vi rasporedite. Znači stvar je u tome.

  • Vladimir

    31. decembar 2014 | 22:42

    Pre bih ostao kući nego tako jadno dočekao novu godinu.

  • zorule

    31. decembar 2014 | 22:46

    Sine Tugomire...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA