Beograd će biti ravan svetskim metropolama: Usvaja se novi Generalni urbanistički plan!

- Novim generalnim urbanističkim planom stvaramo i nove privredne zone koje će dobiti potrebnu komunalnu infrastukturu, a radimo i na novim zonama kojima ćemo pozvati investitore da dalje ulažu u Beograd - rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević

  • 7

Beograd čini sve što može da animira investitore da ulože u naš grad, naš posao je da stvorimo sve potrebne preduslove i u tome smo uspešni, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.

- U Bariču je predstavljeno ulaganje "Meite", koja će raspisati konkurs za zapošljavanje prvih radnika, a u kojoj će biti zaposleno 1.300 ljudi iz Obrenovca i drugih delova grada. Novim generalnim urbanističkim planom stvaramo i nove privredne zone koje će dobiti potrebnu komunalnu infrastrukturu, a radimo i na novim zonama kojima ćemo pozvati investitore da dalje ulažu u Beograd. Jedna od najvećih investicija u zemlji je Beograd na vodi, radovi su uveliko u toku, počeće i radovi oko hotela "Jugoslavija", kojima će taj deo grada dobiti novi izgled jer će u okviru "Kempinski hotela" postojati tržni centri i apartmani, tu su i investicije kod nekadašnje zgrade saveznog MUP-a gde će biti "Plaza centar" a sve to govori da hotelski lanci prepoznaju potencijal i žele da ulažu. Beograd postaje grad turista i prvi je po razvoju u Jugoistočnoj Evropi, na šta smo veoma ponosni - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je dodao da će novim planom generalne regulacije, koji obuhvata 20 prostornih celina na 77.000 hektara, biti bliže definisani razvojni potencijali grada na atraktivnim lokacijama u samom centru, ali i na Makiškom polju i na Adi Huji, zatim u Novom Beogradu u zoni IMT-a i Brodogradilišta, u marini "Dorćol" i nizu drugih lokacija, što će otvoriti prostor za nova ulaganja i nova radna mesta.

Govoreći o predstojećim izborima, Nikodijević je istakao da će sve biti urađeno po zakonu i predviđenim procedurama.

- Mislim da je dobro što će republički i lokalni izbori biti obavljeni zajedno i zadovoljstvo mi je što u beogradskim izbornim ciklusima do sada nismo imali nikakvih problema. Lokalni izbori su najvažniji stepen i praznik demokratije i zato pozivam sve sugrađane da u njima učestvuju - rekao je Nikodijević.

Govoreći o protestima nelegalnih taksista, Nikodijević je istakao da se zakon mora poštovati, kao i da taksisti koji štrajkuju imaju dozvole za rad pribavljene van Beograda, u drugim gradovima i da zato nisu mogli da rade u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragče

    26. februar 2016 | 13:17

    Gotovo da ne postoji ni jedna ulica u Beogradu da asfalt nije izvitoperen ili da krateri na ulicama ne uništavaju vozila i ugrožavaju bezbednost u saobraćaju a tek o trotoarima da ni ne govorimo skoro da su svi oštećeni...fasade u strogom centru grada su ruglo Beograda...jedan glavni grad u srcu Evrope a izgleda kao Džibuti...

  • 09

    26. februar 2016 | 13:18

    Koja metropola bez metroa??? Na zapadu svaka prćija ima podzemnu. Daleko je Beograd od normalnog grada a kamoli evropske metropole! Tuzno ali istinito.

  • Dag

    26. februar 2016 | 14:26

    Ni do pola - metropola... ("Belgrade for sale" - "Beograd na - rasprodaji".)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA