DANAS SE OTKRIVA SPOMENIK BORISLAVU PEKIĆU: Na Cvetnom trgu, na mestu gde počinje Vračar (FOTO)

- Danas je veliki dan za Vračar i za Beograd, danas se Borislav Pekić vratio na Vračar. Mislim da nema boljeg mesta nego da se spomenik nalazi na Cvetnom trgu - rekao je Goran Vesić

  • 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će otkriti spomenik Borislavu Pekiću, koji nije samo jedan od najznačajnijih naših književnika 20. veka, već i borac za demokratiju, čovek besprekorne prošlosti i neko ko je ceo svoj život utkao u borbu za bolje društvo, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u Jutarnjem programu RTS-a.

 

- Danas je veliki dan za Vračar i za Beograd, danas se Borislav Pekić vratio na Vračar. Mislim da nema boljeg mesta nego da se spomenik nalazi na Cvetnom trgu, na mestu gde počinje Vračar. Naš Borislav Pekić, koji je na neki način simbol Vračara i Beograda, upravo tu dočekuje goste Vračara - rekao je Vesić, dodavši da je ovo jedan od načina da se odužimo velikom književniku i kažemo mu hvala za sve što je uradio.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Gradski menadžer je naglasio da od danas na Cvetnom trgu počinju da rade i objekti Turističke organizacije Beograd, cvećare, a Jugoslovensko dramsko pozorište će u jednom od objekat na trgu prodavati karte, knjige, snimke predstava, čime će se ovaj trg polako upotpunjavati kulturnim sadržajima.

 

- U sredini Cvetnog trga biće postavljen i spomenik glumcu, na osnovu odluke koju je donela Skupština grada zajedno s Udruženjem dramskih umetnika Srbije. Na njemu će se nalaziti imena svih slavnih glumaca koji su proslavili tu profesiju, biće postavljena i jedna fontana, a bepslatan internet će ovom trgu omogućiti da postane mesto okupljanja. Mislim da smo uradili jednu zaista lepu stvar, da smo jedan stari beogradski trg opremili na moderan način, na zadovoljstvo Beograđana i naših gostiju - rekao je Goran Vesić.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    2. mart 2016 | 11:15

    Sve ste lepo napisali ko kad otvara i opisali ko ce tu da da bude slikan ...al ko napravi skulpturu? Niko? A gde je ime vajara a neki pomen za njegov trud ...nista.kakva kultura ...politika.pih..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA