≫ 

SPORTSKE IGRE MLADIH U BEOGRADU: Od 50.000 mališana, najbolji idu u finale - u Split!

Najbolji takmičari odlaze za međunarodno finale Igara krajem avgusta u Splitu

  • 0

Beograd će od 19. do 23. jula biti domaćin državnog finala Sportskih igara mladih (SIM), najveće i najmasovnije regionalne manifestacije za decu i omladinu.

 

Bekam i Murinjo ambasadori Sportskih igara mladih u Srbiji i regionu!

 

Na više terena na Adi Ciganliji 950 osnovaca iz cele Srbije takmičiće se u devet disciplina – malom fudbalu, stonom tenisu, šahu, tenisu i igri „između dve vatre“ (20. i 21. jula), kao i u odbojci, basketu, rukometu i odbojci na pesku (22. i 23. jula).

 

Državno finale SIM-a održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Mali sportisti koji učestvuju na državnom prvenstvu tokom proleća i leta pobeđivali su na SIM-ovim takmičenjima, kao i na turnirima koje je SIM organizovao u saradnji sa fudbalskim, rukometnim i odbojkaškim savezima. Ove godine, Igre su okupile oko 50.000 dece uzrasta od 7 do 15 godina iz 32 grada Srbije koja su na terenima pokazala zavidne veštine, spretnost i umeće u više sportskih disciplina. Najbolji među njima nadmetaće se u Beogradu, a pobednici državnog prvenstva braniće boje Srbije na međunarodnom finalu Igara krajem avgusta u Splitu, na kom će se takmičiti i njihovi vršnjaci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Foto: Promo/SIM

Foto: Promo/SIM

 

Ambasadori najmasovnije balkanske sportske manifestacije za decu i omladinu su Luis Figo, Dejvid Bekam, Nemanja Matić i Luka Modrić, a osnivač i prvi predsednik engleske Premier lige Dejv Ričards je od pre desetak godina počasni predsednik SIM-a.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA