PROJEKTI VREDNI MILION I PO EVRA: Francuske kompanije zainteresovanje za saradnju sa Beogradskim elektranama

Francuske kompanije pokazale su interesovanje za projekte čija je ukupna vrednost oko milijardu i po evra

  • 6

Francuske kompanije zainteresovane su za nekoliko projekata u Beogradu, a o njihovoj realizaciji biće reči u Parizu, tokom zvanične posete srpske delegacije, u kojoj je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Francuske kompanije pokazale su interesovanje za projekte čija je ukupna vrednost oko milijardu i po evra, ne uključujući projekat izgradnje metroa i rekonstrukcije i proširenja aerodroma "Nikola Tesla", za koje još nisu završene prethodne studije, kažu u Gradskoj upravi.

Kompanija "Dalkia" izrazila je zainteresovanost za saradnju sa Beogradskim elektranama, "Bujg" za više projekata u oblasti razvoja nekretnina, dok se sa predstavnicima dve francuske firme razgovaralo o projektu izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom selu.

Kad je reč o projektu izgradnje metroa, u toku je izrada "smart" plana za celokupan sistem gradskog saobraćaja u gradu, koji ce sadržati i predloge linija metroa, kao i načine finansiranja njegove izgradnje.

Gradonačelnik Beograda će tokom posete Parizu, osim razgovora s predstavnicima francuskih kompanija koje rade na razvoju konkretnih projekata u Srbiji, obići i gradilište podzemnog metroa "Viroflay".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    15. septembar 2016 | 20:12

    U Americi je , satnica od 10- 15 est dolara ! Posto su strani investitori. , da li ce I nase radnike isto placati ili ce raditi za 1-an dolar na sat , tj . 1-an Eu ! ?

  • Šef

    15. septembar 2016 | 15:35

    Jel to uvod za nove strujomere?

  • Pop

    15. septembar 2016 | 14:11

    Bravo Vucicu!Neka te psuje i skandalise koliko god tko hoce al ti si jedini premijer koji je stvarno nesto uradio ,koji i dalje kopas i dovodis investitore!Nemoram da budem tvoj simpatizer al za ekonomiju boljitak i napredak skidam kapu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA