≫ 

PUKOVNIKU U PENZIJI PREKIPELO : Gojko je na svoj 61. rođendan rešio da PRAVDU potraži na Brankovom mostu! (VIDEO) (FOTO)

Zbog toga što više ne može da trpi, Gojko Lalović će kao znak upozorenja čitav sat provesti na Brankovom mostu

  • 65

Pukovnik u penziji Gojko Lalović, kome je danas 61. rođendan, umesto da ga proslavi u krugu svoje porodice i prijatelja, našao se na Brankovom mostu, odakle će poslati upozorenje Ministarstvu odbrane.

HOROR USRED DANA U CENTRU BEOGRADA: Muškarac skočio sa Brankovog mosta, pao na pločnik!

Naime, ovaj odlikovani vojnik koji je branio zemlju u građanskom ratu devedesetih, kao i u toku bombradovanja Jugoslavije 1999. godine, sada je primoran da pravdu potraži štrajkujući zbog onih za koje je do skoro radio, a razlog su stanarsko pravo i neisplaćene obaveze.

- Ovaj čovek je oličenje poštenja, čojstva i junaštva, jer je deset godina bio predsednik stambene komisije Vojske, kao pukovnik bez stana sa svojom porodicom, stan je trebalo da dobije tek prošle godine, nakon 40 godina službe. I dobio je, međutim, sada ta vojska hoće da ga iseli iz istog, jer traže neke pare da uplati - napisao je Gojkov sin na svom Tviter nalogu, gde je dodao i to da je pukovnik prevremeno penzionisan, kao i to da nije primio deo dugovanja na ime plate i penzije za prethodnih šest godina.

Foto: Twitter/Komlen Lalović Foto: Twitter/Komlen Lalović

Zbog toga što više ne može da trpi, on će kao znak upozorenja čitav sat provesti na Brankovom mostu.

Kako nam je iz Ministarstva odbrane rečeno, tačan je podatak da je Gojku Laloviću odlukom ministra odbrane od 19.07.2005. godine nezakonito prestala profesionalna vojna služba, budući da je po novoj naredbi prestanak vojne službe zaveden 21.9.2011. godine.

- Ministarstvo odbrane je u obavezi da Laloviću isplati razliku između pripadajuće plate i isplaćene penzije za period od 15.11.2005. godine do 21.9.2011. godine u iznosu od 1.375.052,08 dinara, u opredeljenim mesečnim iznosima sa zakonskom zateznom kamatom. Takođe, na ime naknade troškova postupka, MO je dužno da isplati iznos od 251.175,00 dinara - rekli su iz ministarstva i naglasili da su odlukom suda odbijene Lalovićeve tužbe za naknadu neiskorišćenog godišnjeg odmora, za topli obrok i prevoz i naknadu za nabavku službene uniforme.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Što se stana tiče, rešenjem Stambene komisije njemu je na privremeno korišćenje dodeljena garsonjera u Novom Beogradu.

- Lalović je lično tražio da se predmetno rešenje poništi, što je i učinjeno 10.04.2002. godine, a on se izjavom overenom u Trećem opštinskom sudu u Beogradu 2005. godine izjasnio da želi da učestvujete ličnim sredstvima u iznosu od 58 odsto od vrednosti površine pripadajućeg stana, te se našao na listi za dodelu 3,5-sobnog stana u garnizonu Beograd. Njuemu je stan dodeljen i trebalo je da od dana zaključenja ugovora uplati novčani iznos na koji se obavezao, ali on to nije učinio, a istovremeno se nije iselio ni iz stana na Novom Beogradu - rekli su iz ministarstva odbrane i naglasili da iako su svi postupci po Lalovićevim zahtevima pravnosnažno okončani u korist ministarstva, on i dalje bespravno koristi navedene stanove.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Lalović je za Telegraf rekao da će istrajati u svojoj borbi i dokazivanju bezakonja koje, po njemu, vlada u Ministarstvu odbrane, a šta je tačno poručio pogledajte u video prilogu koji sledi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    22. septembar 2016 | 19:36

    Dragi pukovnice!Ja sam rat proveo u 63.padobranskoj brigadi,danas nas niko ne zarezuje pet posto.Da smo bili padobranci u Izraelu sad bi imali bar neku penziju,ovako mi koji smo ratovali radimo kod kojekakvih skorojevica koji su izbegli ali sa keshom....Cinovi i stanovi u JNA se delili sakom i kapom i sad jos 100.000din.penzije????A ja koji sam stvarno ratovao a ne bio pozadinac u nekom bunkeru radim za 22.000din.E Srbijo jadni smo.....

  • Fizičar

    22. septembar 2016 | 19:01

    Evo i ja idem na most. Treća generacija sam kojoj su odbijali od plate (babe, dede, roditelji), ni m2 nismo dobili. Kada je otac pravio kuću, platio je kroz kamatu kredita još jednu. Ja imam stambeni kredit, kupio sam stan od 50m2, platiću stan od 90m2. Taman plaćam 40m2 za jednog oficira. Sramota!!!

  • Maestro

    22. septembar 2016 | 17:00

    Gojko junače, ako moja podrška nešto znači, imaš je. Ne daj se ljudino. I ja sam jedan od vredjanih, omalovažavanih, uništavanih, ali se nisam dao. I sada kad kilo ne mogu da podignem jači sam od stene. Želim ti sreću Gojko Srbine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA